Stelian Ion, la sesiunea specială ONU: "Ne asumăm eforturi fără precedent în combaterea corupției"

Bogdan Bolojan / 4 iun 2021, 21:11 Salveaza PDF Comentarii
stelian ion facebook
stelian ion facebook

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a participat la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU, context în care a afirmat că sunt asumate "ferm" eforturi "fără precedent" în combaterea corupţiei.

"Am susţinut o alocuţiune la sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei - ne asumăm ferm eforturi fără precedent în combaterea corupţiei", a declarat Stelian Ion.

 În perioada 2 - 4 iunie, la New York se desfăşoară sesiunea specială a Adunării Generale a ONU pe tema luptei împotriva corupţiei.

"În cadrul acestui forum global, ministrul Justiţiei, Stelian Cristian Ion, a susţinut o alocuţiune în care a salutat introducerea luptei împotriva corupţiei pe agenda Adunării Generale, cu precădere în contextul în care aceasta reprezintă tot mai mult un facilitator al activităţii grupurilor de crimă organizată. În ceea ce priveşte România, aceasta este perspectiva din care trebuie abordată politica penală în materia macro-criminalităţii, inclusiv a celei de mediu", se precizează în comunicat

De asemenea, arată Ministerul Justiției, Stelian Ion a reamintit importanţa utilizării consecvente a Convenţiei ONU împotriva corupţiei (UNCAC) şi a Convenţiei ONU împotriva criminalităţii transnaţionale organizate (UNTOC), instrumente esenţiale de consolidare a cooperării judiciare internaţionale în materie penală.

Totodată, ministrul Justiţiei s-a referit la Strategia Naţională Anticorupţie, care este în lucru, şi la recuperarea bunurilor provenite din infracţiuni, în gama de instrumente folosite pentru combaterea corupţiei, relatează Agerpres.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy