Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei: Rușii mută trupele pe aeroportul din Gomel pentru a intensifica atacurile cu rachete balistice 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Statul Major al Forțelor Armate ale Ucraine Rușii mută trupele pe aeroportul din Gomel pentru a intensifica atacurile cu rachete balistice
Statul Major al Forțelor Armate ale Ucraine Rușii mută trupele pe aeroportul din Gomel pentru a intensifica atacurile cu rachete balistice

Invadatorii ruși continuă să-ți transfere trupe pe aeroportul militar din Gomel (Belarus) pentru a intensifica atacurile cu rachete balistice asupra localităților și infrastructurii de pe teritoriul Ucrainei, a raportat UNN, cu referire la Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, pe 29 martie, pe aerodromul militar Gomel au fost dislocați 200 de mercenari. În special, în direcția Seversk, a fost înregistrat transferul de mercenari din țările din Orientul Mijlociu în orașul belarus Gomel.

În regiunea Gomel, a fost detectată sosirea a trei sisteme de rachete Iskander și a două sisteme de apărare antiaeriană S-300.

În plus, trupele ruse încearcă să creeze o nouă grupare de trupe în direcția Slobozhansky pentru a stabili controlul asupra unor părți din teritoriile regiunilor Harkov, Lugansk și Donețk, inclusiv blocarea orașelor Slaviansk și Kramatorsk.

Inamicul rus continuă să atace orașul Popasna, probabil pentru a distrage atenția conducerii militare a Ucrainei de la încercările de a stabili controlul asupra Izyum și Mariupol, relatează unn.com.ua.

Rușii continuă să restricționeze circulația populației locale și  iau ostatici cetățenii Ucrainei  

 

Conform informațiilor, lăsând echipamente militare pe teritoriul Ucrainei, invadatorii recurg la utilizarea capcanelor. 

Pe teritoriile ocupate temporar de inamic, rușii continuă să restricționeze circulația populației civile. Invadatorii ruși iau ostatici cetățenii Ucrainei și  exportă bunurile furate de la civili.

În Federația Rusă, rudele soldaților morți au început să depună plângeri lenale împotriva centrelor militare. Astfel, o plângere penală a fost depusă împotriva comandantului regimentului 752 de puști motorizate din divizia a 3-a a armatei din districtul militar de vest.

Între timp, președintele Administrației Regionale de Stat Lugansk, Serghei Gaidai, raportează că ocupanții încep să aducă o mulțime de echipamente în regiune, iar bombardamentele s-au intensificat semnificativ în regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel