Starea de urgenţă, relungită până pe 15 februarie, în Republica Moldova

Nicoleta Baciu / 13 ian 2021, 13:44 Salveaza PDF Comentarii
ambulanta_republica_moldova
ambulanta_republica_moldova

Starea de urgenţă în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungeşte până în data de 15 februarie. Decizia a fost aprobată miercuri, 13 ianuarie, la şedinţa Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, prezidată de premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, CNESP constată că situaţia epidemiologică rămâne nefavorabilă.În Republica Moldova, până la data de 10 ianuarie, au fost înregistrate în total 149 de mii cazuri de COVID-19. Au murit 3.139 de oameni. 138 de mii de persoane au fost vindecate. Din cele aproape opt mii de cazuri active, 2.500 de persoane sunt spitalizate.

Cluburile de noapte, discotecile, ringurile de dans şi alte unităţi comerciale de acest tip în continuare rămân închise. Totodată, se menţine regimul de activitate al restaurantelor şi cafenelelor: de la ora 07.00 până la 22.00. Programul e valabil şi pentru unităţile de alimentaţie publică amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centrele comerciale şi aeroporturi. În continuare va fi interzisă prezenţa spectatorilor în incinta cinematografelor, sălilor de concerte şi caselor de cultură, cu excepţia teatrelor, care vor putea să desfăşoare activităţile în strictă conformitate cu măsurile prevăzute în Instrucţiunea aprobată de CNESP.

 

Program special de funcționare pentru instituţiile publice şi private  

 

Din 16 ianuarie se reiau competiţiile sportive fără spectatori, desfăşurate în aer liber şi în spaţii închise de către Federaţiile Sportive Naţionale, acreditate de către Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării. CNESP a dispus ca instituţiile publice şi private să activeze conform unui regim special de lucru, fiind atras la serviciu personalul strict necesar. Pentru angajaţii care nu necesită prezenţa obligatorie la locul de muncă să fie asigurată munca la distanţă. Ministerele, Cancelaria de Stat, alte autorităţi administrative centrale subordonate Guvernului şi structurile organizaţionale din sfera lor de competenţă vor activa în regim special de lucru, de la 07.30 până la 16.00 şi pauza de masă de la 12.00 până la 12.30.

O prevedere aparte în decizia CNESP vizează persoanele care deţin un act confirmativ de administrare a vaccinului anti COVID-19. Acestor persoane le va fi permisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent de ţara din care vin, fără a fi obligate să completeze fişa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere de respectare a regimului de autoizolare de 14 zile. 

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy