„Starea de URGENȚĂ climatică”, decretată în Marea Britanie. Nu de Guvern, ci de… artiști

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Zeci de artişti şi case de discuri britanice, printre care Radiohead, Pretenders şi Decca Records, au lansat astăzi mişcarea „Music declares emergency” („Muzica declară stare de urgenţă climatică”), care îşi propune să militeze pe probleme de mediu, potrivit AFP. 

Printre membrii acestei mişcări figurează şi legendarele studiouri Abbey Road, casele de discuri Universal Music UK, Sony Music UK, Warner Music UK, DJ Bonobo şi trupa The Cinematic Orchestra.

„Niciodată nu a fost atât de important să înţelegem gravitatea crizei climatice", se precizează în comunicatul publicat de noua iniţiativă.

„Music Declares Emergency a fost creată pentru a permite industriei muzicale din Regatul Unit să declare stare de urgenţă climatică şi ecologică (...) şi să solicite un răspuns din partea guvernului", se mai menţionează în document.

Mişcarea solicită ca Regatul Unit să atingă neutralitatea în materie de emisii de carbon până în 2030, respectiv cu 20 de ani mai devreme decât obiectivul fixat de executivul britanic.

Organizaţia recunoaşte totodată „impactul asupra mediului pe care îl au practicile din industria muzicală” şi îşi ia angajamentul de a „lua măsuri urgente” pentru a remedia acest lucru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel