Stare de alertă. Premierul Ludovic Orban a făcut anunțul

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Premierul Ludovic Orban spune că autoritățile evaluează toate posibilitățile de la prelungire a stării de urgență, iar decizia va fi luată pe măsură ce se apropie 15 mai. 

"Noi avem în evaluare toate posibilitățile de la prelungire a stării de urgență, instituirea stării de alertă. Decizia o vom lua pe măsură ce ne apropiem pe data de 15 mai și de evoluția economiei", a declarat Orban.

Întrebat dacă se gândește la reluarea unor activități economice, premierul a răspuns: „Am căutat (...) să limităm la maximum numărul de activități economice pe care le-am restricționat. Privitor la fiecare restricție existentă a unei activități economice, facem o analiză foarte serioasă epidemiologică. Ne gândim la ce posibile măsuri de protejare a angajaților la locul de muncă și care este eficiența acestor măsuri".

Întrebat, de asemenea, dacă lunile iulie și august vor fi de vacanță, premierul a spus că nu a fost încă luată decizia finală.

"Ministerele sunt implicate în adoptarea unor protocoale pentru fiecare activitate economică. În ceea ce privește activitatea restaurantelor, prezintă un risc destul de mare. Puține restaurante au separeuri, nu poți să porți mască. Facem o analiză referitoare la restaurante. E puțin probabila reluarea activitatii pentru restaurante", a declarat Orban, potrivit Mediafax.

De asemenea, prim-ministrul a declarat că deplasările în afara localităților nu se vor putea face în libertate totală: "Ne-am dori să existe posibilitatea ca oamenii să își petreacă concediile în destinații de vacanță. Dar nu se poate anunța acum cu certitudine".

Declarațiile au fost făcute de premier la uzina de produse speciale din Dragomirești, județul Dâmbovița.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel