Stare de alertă, după 15 iunie. Orban: "Este fundamental. Altfel, nu putem impune nicio regulă"

Liviu Ludovic |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că prelungirea stării de alertă nu trebuie tratată politic și că este o propunere care are la bază o analiză a specialiștilor. ”Încă există răspândire în comunitate a virusului. Nu este moftul nostru politic prelungirea stării de alertă”, a mai spus el. 

”Eu nu cred că această problemă trebuie tratată politic. Propunerea formulată de președintele României, susținută de Guvernul pe care îl conduc, este o propunere care are la bază o analiză care este făcută de specialiști. E nevoie de starea de alertă pentru a putea menține măsurile de protejare a sănătății și vieții cetățenilor. Fără stare de alertă nu avem dreptul de a impune niciuna dintre regulile impuse pe perioada stării de urgență și de alertă. Încă există răspândire în comunitate a virusului. Interacțiunile între oameni au crescut exponențial, ca urmare a măsurilor de relaxare. Din acest motiv avem nevoie de baza legală, pentru a putea impune respectarea tuturor regulilor instituite”, a declarat Ludovic Orban.

El a apreciat că a pune punct stării de alertă înseamnă de fapt punerea în pericol a sănătății cetățenilor României, pentru că nu s-ar mai putea frâna răspândirea virusului în comunitate.

"Este fundamentală menținerea stării de alertă"

 

”Nu este moftul nostru politic prelungirea stării de alertă. Este fundamentală menținerea stării de alertă”, a mai spus premierul.

El a evitat, miercuri, să spună dacă va fi eliminată de la 1 iulie obligativitatea purtării măștilor de protecție în spații publice închise, afirmând că acesta e cel mai eficient mod de protecție împotriva răspândirii virusului.

”Cel mai eficient mijloc de protecție este masca, pentru că principalul mod de răspândire a virusului este prin particulele care circulă și care pot fi inspirate sau să atingă fața. Noi vom menține cât timp este necesar această măsură de purtare a măștii în spații închise sau când suntem în grupuri mari”, a mai afirmat Orban.

PSD, ALDE și Pro România au declarat că vor vota în Parlament împotriva prelungirii stării de urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel