Standard & Poor's îmbunătățește ratingul României la „stabil”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Standard & Poor's îmbunătățește ratingul României la „stabil”
Standard & Poor's îmbunătățește ratingul României la „stabil”

Agenția de rating Standard & Poor's a anunțat îmbunătățirea perspectivei de la „negativ” la „stabil” aferentă ratingului acordat datoriei guvernamentale a României.

Agenția de rating Standard & Poor's a anunțat îmbunătățirea perspectivei de la "negativ" la "stabil" aferentă ratingului acordat datoriei guvernamentale a României pe termen lung și scurt în monedă locală și valută, anunță Ministerul de Finanțe.

Este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei rating-ului României operată de această agenție din noiembrie 2013.

De asemenea, agenția a reconfirmat ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedă locală și valută.

 

Standard & Poor’s: perspectiva stabilă arată credibilitatea măsurilor de consolidare fiscală promovate de Guvern

 

Standard & Poor’s a precizat că perspectiva stabilă arată credibilitatea măsurilor de consolidare fiscală promovate de Guvern și anticipează că finanțele publice și poziția externă a României se vor stabiliza în următorii doi ani.

„Agenția apreciază ca riscurile generate de deficitele gemene (deficitul bugetar și deficitul de cont curent) încă ridicate ale României sunt atenuate de perspectiva absorbției unui volum important de fonduri europene (România fiind unul din principalii beneficiari ai fondurilor structurale prevăzute în Cadrul Multianual al UE și în Facilitatea de Redresare și Reziliență), precum și de programul de reforme asumate de către Guvern pentru relansarea creșterii economice. Totodată, reconfirmarea ratingului suveran este susținută și de accesul robust al României la finanțarea de pe piețele internaționale de capital”, anunță sursa citată.

 

Reformele planificate de actualul Guvern ar asigura crearea unui cadru fiscal mai robust

 

„Decizia Standard & Poor's reprezintă o dovadă a recunoașterii internaționale a eforturilor României pentru a asigura consolidarea fiscal-bugetară și confirmă că măsurile adoptate au fost cele corecte, necesare pentru țara noastră și așteptate de către partenerii noștri externi. Remarcăm de asemenea estimările pozitive ale agenției referitoare la potențialul de creștere economică a României pe termen mediu ”, a declarat ministrul finanțelor, Alexandru Nazare.

Potrivit agenției, reformele planificate de actualul Guvern ar asigura crearea unui cadru fiscal mai robust, limitând riscurile de inversare a politicilor de consolidare fiscală, ceea ce va conduce la acțiuni de îmbunătățire a ratingului suveran al României, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel