Sportivi ROMÂNI în continuare în centrul PROTESTELOR violente din Chile. Mai multe persoane au fost ARSE de VII

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Proteste violente în Santiago de Chile. 23 de tineri sportivi români sunt blocați chiar în mijlocul acestor manifestații violente, în urma cărora mai multe persoane au fost incendiate de vii.

După o zi de relativă acalmie în capitala Santiago de Chile, situaţia a escaladat, din nou, aseară, când câteva sute de protestări au incendiat baricade şi au atacat cu pietre poliţia. Poliția a ripostat cu tunuri de apă, gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene.

Într-un hotel situat la mică distanţă de piaţa Italia, epicentrul manifestaţiilor, sunt cazaţi 23 de sportivi români, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, din Lotul Național al Juniorilor de Karate. Orice deplasare este asigurată de Ambasada României în Chile pentru că tinerii să fie în deplină siguranţă.

Citește și: 23 de COPII ROMÂNI, PRINȘI în mijlocul VIOLENȚELOR din Chile

Cel puţin trei persoane au murit într-un incendiu în Santiago de Chile în timpul protestelor care au izbucnit în oraş de luni. Sâmbătă noapte, protestatarii au incendiat un supermarket. „Poliţiştii şi pompierii au găsit două corpuri calcinate şi o altă persoană a fost dusă în stare foarte gravă la spital, unde a murit”, a transmis primarul oraşului, Karla Rubilar, potrivit News.ro.

Chile este ”în război”, a afirmat preşedintele Sebastian Pinera, a cărui ţară este zguduită de revolte şi jafuri care au făcut mai mulți morţi, cea mai gravă explozie socială din ultimele decenii.

Totul a început de la scumpirea biletelor la metrou, însă revendicările s-au extins rapid. Protestatarii cer îmbunătățiri în educație, sănătate și salarizare într-una dintre ţările latino-americane cu cele mai mari decalaje sociale.

Promisiunile președintelui privind reformele economice n-au reușit să calmeze revoltele, notează stirileprotv.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel