Spital din România, fără MEDIC la Urgențe. Situație incredibilă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Spitalul Municipal Câmpina (SMC), care este unitate suport COVID-19, va funcţiona timp de mai multe zile fără medic la Compartimentul de Primiri Urgenţe (CPU), conducerea arătând că, din cauza lipsei de personal, turele de zi nu vor fi acoperite.

"Datorită detaşării către UPU a doi medici din cadrul CPU Câmpina, Spitalul Municipal Câmpina va funcţiona fără medic în serviciu de urgenţă în zilele de 31 august 2020, 1, 2, 3, 4, 7, 8, septembrie 2020 program de zi şi în data de 3 septembrie 2020 24 de ore. În acest context, vă solicităm ca în intervalele menţionate urgenţele să fie preluate de Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Ploieşti", se arată într-o adresă transmisă de Spitalul Câmpina către Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Direcţia de Sănătate Publică, Prefectura Prahova şi Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

Managerul unităţii sanitare de la Câmpina, Călin Tiu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că spitalul are un normativ de zece medici în CPU, având însă doar şase medici, dintre care unul este în concediu medical, iar doi au fost detaşaţi la UPU Ploieşti.

Astfel, CPU Câmpina funcţionează acum cu trei medici, conducerea unităţii luând decizia de a nu acoperi turele de zi în perioada menţionată în adresă.

"Au rămas doar trei medici la CPU, astfel că am ales ca soluţie să avem zile din luna aceasta neacoperite în cursul dimineţii, când sunt mai mulţi medici în spital", a explicat Tiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel