Spectacol inedit în limba română în Italia: Cabaretul Dada de Matei Vișniec cucerește scena San Gaetano

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spectacol inedit în limba română în Italia: Cabaretul Dada de Matei Vișniec cucerește scena San Gaetano / Foto: Facebook
Spectacol inedit în limba română în Italia: Cabaretul Dada de Matei Vișniec cucerește scena San Gaetano / Foto: Facebook

Marți, 4 iulie, sala de spectacole a Centrului Cultural San Gaetano va găzdui spectacolul de teatru "Cabaretul Dada" de Matei Vișniec. Vor participa studenții Atelierului de Teatru în limba română al Departamentului de Studii Lingvistice și Literare al Universității din Padova (DiSLL). 

În data de 4 iulie, de la ora 21:00, în sala de spectacole a Centrului Cultural San Gaetano, va avea loc un eveniment teatral deosebit: spectacolul "Cabaretul Dada" de Matei Vișniec.

Regizat de Pierantonio Rizzato și avându-i în distribuție pe studenții Atelierului de Teatru în limba română al Departamentului de Studii Lingvistice și Literare al Universității din Padova (DiSLL), acest spectacol promite să ofere o experiență inedită. În plus, pentru a facilita înțelegerea și conectarea cu publicul italian, spectacolul va fi subtitrat integral în limba italiană.

 

Matei Vișnic este unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani români

 

Matei Vișniec este un autor renumit, cunoscut pentru textele sale jucate pe scenele de teatru din Europa. Având dublă cetățenie, franceză și română, Vișniec este considerat unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani.

Piesa "Cabaretul Dada" este o comedie a absurdului, plină de nebunie și energia stilului dadaist. Tradusă recent în italiană de Irma Carannante, această piesă reflectă într-un mod original asupra istoriei secolului XX, explorând tema totalitarismului, războaielor și a avangardelor artistice și literare, care au marcat peisajul cultural european.

Evenimentul face parte din Festivalul de Teatru Universitar "Babel" - Ediția DiSLL 2023, organizat de Progetto Giovani - Municipalitatea din Padova. Societatea de Studii Românești "Miron Costin" a Universității din Padova susține inițiativa, oferind sprijinul necesar desfășurării acestui spectacol deosebit, conform presei italiene.

 

Spectacolul oferă comunității românești șansa de a se reconecta cu țara lor

 

Această manifestare culturală amplă oferă comunității românești din regiune posibilitatea de a se conecta cu propria identitate culturală și de a împărtăși această bogăție cu ceilalți locuitori.

Cu siguranță, spectacolul "Cabaretul Dada" va aduce un suflu nou în peisajul teatral din San Gaetano, oferind publicului oportunitatea de a se bucura de talentul și creativitatea studenților din cadrul Atelierului de Teatru în limba română. Cu subtitrare în limba italiană, acest spectacol va fi un mijloc de comunicare și dialog între două culturi diferite, contribuind la înțelegerea și îmbogățirea reciprocă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel