Spaniol, bucuros că s-a putut vaccina la Bistrița: "În țara mea eram programat în decembrie"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un spaniol în vârstă de 37 de ani s-a vaccinat la Bistrița. Bărbatul s-a declarat foarte fericit, în condițiile în care în țara ar fi avut acces la ser abia în luna decembrie.

Rafael Munoz Giner (37 de ani), cetățean spaniol, a fost una dintre cele 492 de persoane care s-au vaccinat, sâmbătă, în centrul drive-through de la B1 Shopping Bistrița. "Am avut norocul acesta și am profitat”, a declarat el.

"Vrea o țară ca afară - Rafael Munoz Giner, cetățean spaniol, despre vaccinarea din România

Rafael Munoz Giner (37 ani), este un cetățean de origine din Spania, căsătorit cu o româncă, însă fără reședință în România. Aflat în această perioadă într-o vizită în Bistrița, a aflat de campania de vaccinare drive-through și, după solicitarea de informații cu privire la posibilitatea de a se imuniza aici, în calitate de cetățean european, a primit vestea bună că acest lucru este realizabil, în baza pașaportului sau a actului de identitate european. Rafael Muniz Giner a fost impresionat de modul de desfășurare a campaniei de vaccinare din România și vaccinarea “la liber”, fără programare, în condițiile în care, din declarațiile sale, în țara sa natală, cu programare, ar fi avut de așteptat până cel puțin în luna noiembrie pentru imunizare.

Împreună reușim!", este mesajul postat pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Spaniolul a lăudat România pentru campania de vaccinare: "Mi s-a părut superb să mă pot vaccina din mașină"

 

"În Spania numai în decembrie aveam posibilitatea de a mă vaccina, iar dacă mi s-a oferit posibilitatea să mă vaccinez aici, am preferat să nu mai aștept pentru că tot timpul există riscul să ne contaminăm. Am avut norocul acesta și am profitat. În plus, am vrut să mă vaccinez și cu Pfizer pentru că am auzit că AstraZeneca e ceva mai problematic. Mi s-a părut superb să mă pot vaccina din mașină, a mers repede, nu am avut de așteptat, așa că pot spune că sunt foarte bine organizate lucrurile.

Noi, în Spania, la început am avut puține doze de vaccin și lucrurile s-au mișcat foarte încet. Acum s-au mai primit vaccinuri și se vaccinează în jur de 250.000 de persoane pe zi. Până ieri erau administrate 19 milioane de doze, dar noi sunt 48 de milioane de locuitori și trebuie două vaccinuri pentru fiecare persoană. Așa că merg lucrurile încet. Noi, cei între 20 și 40 de ani, abia din octombrie încolo putem să ne vaccinăm”, a spus Rafael Munoz Giner, citat de publicația locală TimpOnline.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel