Spania. ZECI de mașini de lux, DEZMEMBRATE până la ultimul șurub, apoi reasamblate. Metoda prin care mai mulți români au făcut milioane de euro

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Polițiștii spanioli au destructurat o rețea specializată în furtul de autoturisme de lux din care fac parte și mulți români. Cei 14 suspecți arestați foloseau o metodă ingenioasă prin care transportau mașinile din Spania în Europa de Est. 

Poliția Națională Spaniolă a arestat 14 persoane cu vârste cuprinse între 17 și 55 de ani, de naționalitate rusă, română, moldovenească și ucraineană, acestea fiind acuzate de apartenență la o organizație criminală, jaf și fals în acte.

Rețeaua specializată în furtul de vehicule de lux folosea o metodă inedită și transporta bolizii în Europa de Est complet dezmembrați, relatează publicația Diario Sur. Banda prefera mașini Maserati și Porsche. 

"A fost ca atunci când cineva cumpără o piesă de mobilier de la Ikea și o asamblează acasă”, a explicat unul dintre polițiștii care a luat parte la acțiune. 

Pagube de peste 3 milioane de euro

 

Potrivit primelor estimări efectuate de autorități, pagubele provocate depășesc 3 milioane de euro. Hoții sunt suspectați de furtul a cel puțin 56 de mașini în ultimele șase luni.

Infractorii dispuneau de mijloace tehnice sofisticate cu care păcăleau sistemele de securitate ale vehiculelor de lux, în mai puțin de două minute. Aceste jammere, dispozitive pentru dezactivarea camerelor de securitate și a senzorilor GPS au fost unele dintre cele mai utilizate instrumente pentru a evita ca poliția să le dea de urmă.

Metoda folosită de hoți pentru a scoate apoi vehiculele din Spania e una extrem de minuțioasă. Beneficiind de serviciile unor mecanici auto extrem de bine pregătiți, hoții dezmembrau fiecare mașină. Fiecare autovehicul avea apoi o foaie de dezasamblare pe care erau trecute cutiile în care se aflau diferitele părți, astfel evitându-se confuzia la reasamblare. Scriau "M” sau „P” urmat de un număr care indica ordinea în procesul de asamblare. M este pentru Maserati, iar P este pentru Porsche.

Mecanicii erau aduși din Ucraina și primeau 500 de euro pentru fiecare vehicul dezasamblat, care apoi era încărcat în TIR și trimis în Ucraina. La graniță se prezentau facturi false pentru piese.

În momentul arestării celor 14 persoane, la Malaga, ofițerii au găsit două vehicule de ultimă generație și mai multe piese ale altor mărci de vehicule de lux care fuseseră dezmembrate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel