Spania. Zeci de locuințe ocupate ILEGAL de români: „Stau în condiții mizere, fără apă sau electricitate“. Consulatul din Sevilla caută soluții

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Situația a zeci de familii de români din orașul spaniol Almonte, regiunea Huelva, este nerezolvată de ani de zile. Astăzi, Consulul României din Sevilla a vizitat casele ocupate ilegal de către un grup de naționalitate română.

Consulul General Român din Sevilla a răspuns solicitărilor autorităților locale din Camino de los Llanos de Almonte și în cursul acestei zile a avut o întrevedere cu primarul Rocío del Mar Castellano, în care au stabilit o Colaborare prin care să poată face demersuri comune privind intrarea în legalitate a a românilor care ocupă de mai mulți ani, ilegal, ma multe locuințe, având în vedere prezența majoritară a comunității românești din această municipalitate.

Primăria a trimis o scrisoare către consulul român pe 3 august, atrăgându-i atenția asupra situației unui grup specific de român „care a ocupat ilegal un grup de case în urmă cu câțiva ani“ Problema, mai veche, a fost lăsată neterminată în timpul crizei economice anterioare și acum persoanele din acel bloc „trăiesc în condiții neigienice, fără apă sau electricitate“..

În plus, a menționat primarul în scrisoarea sa, „majoritatea copiilor care locuiesc acolo nu merg la școală și cei care sunt de vârstă școlară nu frecventează cursurile școlare” Edilul a cerut colaborarea consulatului român „pentru a găsi o soluție viabilă care să permită cetățenilor români să trăiască cu demnitate”, potrivit Sevilla.abc.es.

Ce spune consulatul

 

„Un reprezentant al Consulatului General al României la Sevilla a efectuat o nouă vizită în oraşul Almonte pentru a identifica, împreună cu reprezentanţii primăriei locale, o modalitate de sprijin pentru un grup de cetăţeni români, rezidenţi în oraşul Almonte, care se regăsesc într-o situaţie delicată.

Reprezentantul oficiului consular a purtat un dialog deschis şi constructiv cu cetăţenii români cu privire la măsurile de sprijin ce pot fi acordate, în limitele competenţelor legale, atât de către Consulatul General al României la Sevilla, cât şi de reprezentanţii autorităţilor locale spaniole.

Oficiul consular va continua dialogul cu autoritățile spaniole pe acest subiect şi va menţine un contact permanent cu cetăţenii români, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de Covid-19“, notează Consulatul General al României la Sevilla pe pgin oficială de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel