Spania va renunța la măștile obligatorii în mijloacele de transport în comun începând cu 7 februarie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania va renunța la măștile obligatorii în mijloacele de transport în comun începând cu 7 februarie / Foto: Unsplash
Spania va renunța la măștile obligatorii în mijloacele de transport în comun începând cu 7 februarie / Foto: Unsplash

"Voi aduce propunerea de eliminare a obligativității de a purta măști în transportul public la ședința de guvern care va avea loc pe 7 februarie", a declarat presei ministrul Sănătății, Carolina Darias.

Spania, una dintre ultimele țări din Europa care încă mai obligă oamenii să poarte măști în transportul public pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19, va elimina probabil această obligație pe 7 februarie, a declarat joi ministrul Sănătății, Carolina Darias.

Ea a declarat că situația epidemiologică din țară este stabilă, iar serviciile de urgență în domeniul sănătății au propus ridicarea restricției. Măștile vor rămâne obligatorii în unitățile sanitare.

"Voi aduce propunerea de eliminare a obligativității de a purta măști în transportul public la ședința de guvern care va avea loc pe 7 februarie", a declarat ea reporterilor.

 

Spania, Germania, Austria și Grecia, țările care încă mai poartă masca de protecție

 

La trei ani după ce au fost depistate primele cazuri de COVID-19 în Europa, măștile sunt obligatorii în toate sau în unele tipuri de transport public doar în Spania, Germania, Austria și Grecia.

Purtarea măștii în transportul public a devenit obligatorie în mai 2020.

Germania urmează să ridice regula, care se aplică trenurilor și autobuzelor pe distanțe lungi, la 2 februarie. În Grecia, obligația din Grecia urmează să expire la 30 ianuarie, conform anews.

 

S-a încheiat pandemia în Germania?

 

În timp ce o mare parte a Germaniei ridică - sau se pregătește să ridice - ultimele măsuri Covid-19 rămase, unitățile de terapie intensivă spun că internările de Covid-19 nu mai pun presiune asupra sistemului.

"Situația de pandemie s-a încheiat", a declarat președintele Asociației Naționale a Medicilor Sanitari Statutari (KBV), Andreas Gassen, pentru rețeaua RND. "Pacienții cu risc ridicat nu sunt tratați în toate cabinetele. În general, ar trebui lăsat la latitudinea colegilor medici să decidă dacă doresc să solicite măști în cabinetele lor", conform The Local.

 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al citiorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel