Spania. Un român, logodnicul femeii care a răpit un bebeluș din maternitate: "Avea grijă de fiica iubitului ei. Pretindea că este însărcinată"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sarcina falsă a Mireiei s-a sfârșit cu o răpire. Femeia, deghizată în medic, a răpit un bebeluș de o zi din maternitate, l-a pus într-o pungă, și a fugit. După câteva ore, micuțul a fost găsit pe preșul unui apartament. Tânăra și-a făcut familia și prietenii să creadă că așteaptă un copil cu iubitul ei, un român care are o fetiță dintr-o relație anterioară. Le-a arătat ecografiile și chiar a cumpărat un cărucior și un pătuț. 

Femeia care a luat aseară bebelușul din maternitatea din Bilbao, asigurându-i pe părinți că va efectua un test medical asupra copilului, este o tânără de 24 de ani. Poliția a reușit în cele din urmă să o aresteze, în timp ce suspecta se afla în compania unui prieten și în stare de "agitație". Presupusa autoare a răpirii bebelușului a fost transferată acum la centrul de detenție Ertzaintza din Bilbao, unde va fi dusă înainte de a fi adusă în fața justiției.

Citește mai multe: Spania. O femeie deghizată în medic a răpit un bebeluș din maternitate. Micuțul, găsit pe preșul unei locuințe

Presupusa autoare a răpirii unui nou-născut în noaptea de miercuri spre joi, la Bilbao, își asigurase vecinii din cartierul Santutxu că este însărcinată și, împreună cu părinții ei, cumpărase haine și un scaun pentru bebeluși.

Un român, logodnicul femeii care a răpit un bebeluș din maternitate



Marele vis al Mirei C.S., născută la Bilbao în urmă cu 24 de ani, era să aibă un copil. Tânăra avusese grijă de copii și, uneori, avea grijă și de fiica pe care actualul ei iubit, un tânăr român, o avea cu o altă femeie, atunci când părinții ei nu puteau avea grijă de ea. Iubea copiii și era obsedată să fie mamă. Familia ei și partenerul ei au fost șocați când au aflat ce a putut face femeia, potrivit El Correo.

Olga Díaz, una dintre prietenele Miereiei, nu-i venea să creadă că presupusa răpire a fost comisă de vecina ei Mireia, în vârstă de 24 de ani. Și, deși a confirmat că o cunoștea de ani de zile, a fost categorică: "Cum să nu fii îngrozit de oameni capabili să facă acest lucru sălbatic?

Evenimentele u început miercuri seară, în jurul orei 21.00, când femeia arestată a intrat în centru îmbrăcată ca un medic, s-a deplasat prin maternitate și a deschis ușile mai multor camere "aparent cu intenția de a răpi un nou-născut", potrivit ministrului Securității, Josu Erkoreka. În cele din urmă a luat unul dintre copii, justificând că trebuia să efectueze o înțepătură în călcâi și a fugit cu copilul.

„Avea grijă de fiica iubitului ei. Pretindea că este însărcinată“

 

"Femeia s-a deplasat prin spital și a deschis ușile unor camere, nu există nicio dovadă că ar fi căutat în mod deliberat și exclusiv acest copil, care probabil a făcut și alte încercări de a localiza, identifica sau contacta alți bebeluși", a explicat ministrul Securității, Josu Erkoreka, presei din Vitoria.

După ce au fost alertate, Ertzaintza și Poliția Municipală au început o operațiune de căutare pentru care au solicitat colaborarea populației, iar joi, la ora 8.30, polițiștii au primit un pont care arăta că femeia lăsase bebelușul în perfectă stare pe preșul unui apartament situat la etajul opt din Plaza del Carmen, în Santutxu.

Locuitorii din Santutxu au explicat că presupusa răpitoare locuiește tot în acel cartier și că aceasta le spusese cunoscuților ei că este însărcinată și chiar a cumpărat haine și un scaun pentru bebeluși.

Asistenții medicali care au preluat bebelușul au indicat că acesta era sănătos și l-au dus cu ambulanța la centrul de sănătate.

"Nici nu vreau să-mi imaginez prin ce trebuie să fi trecut părinții"



În declarații pentru presă, Zuhaitz Barriuso, locatarul apartamentului unde a fost lsat copilul, a explicat că "imediat" și-au dat seama că ar putea fi vorba de copilul răpit; mama sa, Alicia, a fost cea care a deschis ușa apartamentului în jurul orei 8.00, după ce a auzit soneria și nu a văzut pe nimeni prin vizor, și a găsit copilul "întins pe preș".

"L-am luat în brațe, am fost emoționat să-l văd și mi-am dat seama imediat că era copilul despre care tocmai văzusem știrea că dispăruse la Basurto. Când l-am văzut, am zis că el trebuie să fie cel care a fost răpit", a spus ea.

Femeia a explicat că fiul ei, care se afla și el în casă, a coborât să vadă dacă observă pe cineva, "dar nu era nimeni acolo".

Apoi au chemat Ertzaintza, care în scurt timp au ajuns la casă împreună cu personalul medical, care l-a dus pe copil la spital. Bebelușul, a spus ea, era "în stare bună, este clar că i se dăduse un biberon, pentru că era foarte calm". Femeia care a găsit bebelușul, care a spus că nu-l cunoștea pe răpitor, s-a declarat fericită că răpirea a avut "un final fericit pentru părinți și pentru toată lumea". "Nici nu vreau să-mi imaginez prin ce trebuie să fi trecut părinții", a spus ea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel