Spania. O femeie deghizată în medic a răpit un bebeluș din maternitate. Micuțul, găsit pe preșul unei locuințe

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O femeie îmbrăcată în medic a răpit, aseară, un bebeluș dintr-un spital din Bilbao, un oraș din nordul Spaniei. Micuțul a fost găsit după aproape 12 ore la mare distanță de spital, pe preșul de la intrarea unui apartament.

Semnalul de alarmă a sunat după ora 21.00 la spitalul Basurto din Bilbao. O femeie îmbrăcată ca un doctor a intrat într-una dintre camerele din maternitate și a luat copilul sub pretextul că trebuie să facă un test medical.

Copilul, care avea doar o zi, a fost răpit miercuri seara devreme.

Familia a devenit suspicioasă când a văzut că timpul a trecut și nu s-a mai întors. Aceștia au alertat personalul medical al centrului, care a început să caute copilul și femeia în apropierea spitalului. De asemenea, au alertat Ertzaintza, care a activat imediat mecanismul de căutare.

Spania. O femeie deghizată în medic a răpit un bebeluș de o zi din maternitate

 

Camerele de supraveghere au arătat că femeia părăsise spitalul cu o pungă de plastic în mână, în care se presupune că purta copilul. Potrivit Departamentului de Securitate, presupusa făptașă este o femeie de 24 de ani, cu o înălțime de aproximativ 1,60 metri. Are o constituție robustă și părul lung și creț, legat într-un coc.

Suspectul a fost văzut ultima dată în jurul orei 11 noaptea. Potrivit primelor cercetări, femeia purta o uniformă albă de medic, dar ulterior a fost văzută purtând un tricou alb cu mânecă scurtă, jambiere strâmte cu model geometric, pantofi de sport și o geantă neagră mică, în formă de semilună și încrucișată ca o geantă de umăr.

Bebelușul răpit de la spitalul Basurto a fost găsit în cartierul Santutxu din Bilbao. Operațiunea și ancheta sunt încă în curs de desfășurare. Ertzaintza - Poliția din Țara Bascilor - a identificat deja suspectul, o femeie de 24 de ani, care este în continuare căutată.

În jurul orei 8.30 dimineața, nou-născutul a fost găsit, în stare bună, pe preșul unui apartament dintr-o clădire din Bilbao. Cartierul în care a fost găsit bebelușul se află la mare distanță de spitalul de unde a fost luat.

Ministru: "A încercat să ia și alți copii în acea noapte"

 

Presupusul răpitor al bebelușului a fost identificat, dar este încă de negăsit și a fost deschisă o operațiune de căutare.

Toți cei care pot oferi informații sunt rugați să contacteze numărul de urgență Sos-Deiak 112, sau să trimită un e-mail la adresa: [email protected]

Ministrul basc al Securității, Josu Erkoreka, a explicat, în declarații pentru presă, că persoana care ar fi răpit bebelușul pentru câteva ore este o femeie de 24 de ani care, potrivit lui Erkoreka, în orele anterioare răpirii, a mai intrat în alte camere, dar aceste încercări anterioare de a lua mai mulți bebeluși au fost zădărnicite din motive încă necunoscute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel