Spania. Un român, liderul unei bande criminale: Minore din centre de plasament, drogate și forțate să se prostitueze (Video)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român, presupus lider al unui grup infracțional care a ar fi obligat mai multe fete, de 15 și 16 ani, să evadeze dintr-un centru de protecție din orașul Alicante, Spania, obligându-le apoi să se prostitueze în beneficiul lor, este căutat de autorități. Alte 8 persoane, dintre care patru minori, printre care și un român, au fost de asemenea reținute.

Potrivit Poliției Naționale spaniole, au fost localizate două victime în vârstă de 15 și 16 ani, una dintre ele la rândul său arestată pentru că a încercat să convingă alte tinere să fugă și să intre în lumea prostituției.

Agenții au descoperit că minorii mergeau la o casă lângă centrul de protecție, unde proprietarul lor le oferea substanțe narcotice și unde, aparent, își transformau aspectul fizic pentru a simula că sunt mai în vârstă. Ulterior fetele erau duse la o altă casă din Alicante, deținută de liderul considerat al bandei, un cetățean român și, potrivit anchetatorilor, însărcinat cu gestionarea clienților și numirile minorilor. Aici, fetelor li s-au oferit substanțe narcotice și băuturi alcoolice pentru a-și modifica comportamentul, iar persoana anchetată a abuzat sexual de ele.

Tot aici, adolescentele erau filmate și fotografiate în ipostaze senzuale, videoclipuri care au fost partajate pe rețelele de socializare și folosite pentru anunțurile de servicii sexuale. Ulterior ajungeau la clienți fiind transportate în vehicule de ultimă generație în diferite puncte din întreaga provincie pentru a face sex pentru bani.

Liderul bandei, un cetățean român, de negăsit

 

Doi dintre minorii reținuți au încercat să convingă alte tinere să fugă de locul respectiv și să intre în lumea prostituției. Cetățeanul român, considerat liderul bandei, nu a putut fi reținut pentru că, cu câteva zile înainte de operațiunea de capturare, părăsise Spania, în timp ce în trei percheziții în clădiri au fost confiscate mai multe telefoane mobile, materiale pentru computer, documentație, haine ale victimelor, o falsă legitimație de pază, arme false și 400 de euro în numerar.

Trei dintre deținuții adulți, între 24 și 59 de ani și de naționalitate spaniolă, au fost puși la dispoziția instanței de pază și cei patru minori reținuți, de 15 și 16 ani și de naționalitate spaniolă, română și venezueleană, au fost transferați la Parchetul pentru Minori din Alicante, unde doi dintre ei au fost plasați în centre închise.

Restul deținuților au fost eliberați după ce au fost audiați de Poliția din Alicante într- o anchetă care este încă deschisă pentru localizarea presupusului lider al organizației, precum și pentru a determina posibila existență a altor victime.

Celor arestați li se atribuie presupusele infracțiuni de apartenență la un grup infracțional, coruperea minorilor, inducerea abandonului familial. trafic de droguri și infracțiuni la regimul circulației, potrivit unui comunicat al poliției spaniole, citat de cope.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel