Spania. Trei decese înregistrate în mai puţin de 24 de ore în cursele cu tauri din Valencia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore după ce au suferit răni severe în timpul mai multor festivaluri de curse cu tauri desfăşurate în regiunea spaniolă Valencia, au anunţat miercuri autorităţile locale, potrivit Reuters.

Trei bărbaţi, care au fost răniţi în zile diferite pe parcursul ultimelor două săptămâni, au murit săptămâna aceasta la distanţă de câteva ore, o nouă atenţionare asupra gradului de periculozitate al acestor evenimente tradiţionale, care reprezintă de asemenea ţinta criticilor asociaţiilor pentru drepturile animalelor.

Oraşul Picassent a decretat zi de doliu miercuri după ce unul dintre rezidenţi săi a decedat din cauza unui traumatism sever la nivelul capului după o săptămână petrecută la terapie intensivă.

Cursele cu tauri, unde grupuri de oameni aleargă în faţa unuia sau mai multor tauri de luptă, reprezintă o veche tradiţie spaniolă şi mult oraşe din această ţară organizează anual astfel de evenimente.

În timpul celor opt zile ale Festivalului San Fermin din Pamplona, desfăşurat luna aceasta, cel mai popular eveniment de aceste fel, opt persoane au fost împunse de tauri. Anul acesta, rezidenţii şi turiştii au celebrat revenirea curselor cu tauri după o pauză de doi ani cauzată de pandemia de COVID-19.

Nu s-a produs însă niciun deces. În total, 478 de persoane au fost rănite anul acesta în timpul unor astfel de evenimente, care de obicei se termină odată cu uciderea taurului în ring. Asociaţia pentru drepturile animalelor PACMA a cerut miercuri interzicerea acestei tradiţii pe care a etichetat-o ''crudă şi periculoasă'', potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel