Spania. Țepuit cu 4.000 de euro, un român a amenințat că se aruncă de la peste 20 de metri înălțime: „Trebuia să mă întorc în țară“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat, de naționalitate română, care a amenințat că se aruncă din vârful unei macarale din Murcia, a fost salvat. După mai bine de cinci ore de discuții, negociatorul Poliției Naționale și un pompier au reușit să îl convingă pe bărbat să nu se arunce de pe structura, situată în Ronda de Levante.

Negociatorul Poliției Naționale și un pompier aflat în coșul unui vehicul cu scară au reușit să convingă un bărbat să nu se arunce de pe un turn de macara, înalt de peste 20 de metri, în Murcia. Alți doi membri ai personalului se aflau la câțiva metri de bărbat, în picioare pe acoperiș, așteptând să intervină în caz de nevoie.

Bărbatul, de naționalitate română și care se pare că avea probleme personale cu partenera sa, s-a urcat pe structura, situată în Ronda de Levante, în vechile blocuri Ayuso, cu puțin timp înainte de ora 15:00. La fața locului s-au deplasat ofițeri de poliție națională, poliție locală, personalul medical al 061 și pompieri, care au lucrat timp de mai multe ore la salvare.

Bărbatul, care este despărțit de soția sa, a susținut că a fost victima unei înșelăciuni de 4.000 de euro, bani de care avea nevoie pentru a se întoarce în țară (România), ceea ce l-a determinat pe bărbatul de 45 de ani să urce pe structură, potrivit La Verdad.

În zonă s-au adunat numeroase persoane, care au urmărit de jos ceea ce s-a întâmplat și activitatea desfășurată de agenți. În cele din urmă, în jurul orei 20.00 și după mai bine de cinci ore de discuții, negociatorul Poliției Naționale, inspectorul șef Marcos Castro, și pompierul au reușit să îl convingă pe bărbat să renunțe la intențiile sale și să coboare din structură fără a suferi răni personale.

 

Țepuit cu 4.000 de euro, un român a amenințat că se aruncă de la peste 20 de metri înălțime

 

În plus, traficul din zonă a fost blocat, deoarece una dintre benzile de circulație a fost închisă, fiind ocupată de mașinile pompierilor și ale polițiștilor. În clădirea de vizavi de macara s-au poziționat agenții Poliției Naționale, în timp ce pompierii au urcat pe macara. Bărbatul care a amenințat că se aruncă în gol a vorbit cu negociatorul poliției. Românul l-a întrebat chiar pe agent ce s-ar întâmpla cu el dacă s-ar preda.

În jurul orei 20.00 a cedat și a început să coboare. Ajuns jos, bărbatul român a fost îngrijit de paramedici, întrucât a fost expus mult timp la temperaturi scăzute şi vânt.

Dacă tu sau cineva pe care îl cunoști trece printr-o perioadă proastă, există profesioniști gata să te ajute. La telefonul 112, persoanele care lucrează la Urgențe vă vor putea asista telefonic 24 de ore din 24, în fiecare zi a anului. De asemenea, puteți merge la un centru de sănătate sau la spital pentru ajutor. Există și alte asociații, cum ar fi Telephone of Hope, care vă oferă, gratis, ajutorul. Puteți suna la 968 343 400, au transmis polițiștii spanioli.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel