Spania. Tânăr român, găsit vinovat pentru uciderea unui bătrân de 80 de ani. Pensionarul îl invitase în casă să ciocnească un pahar

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Românul în vârstă de 28 de ani, judecat de un juriu popular pentru uciderea unui pensionar în domiciliul său din cartierul Babel din Alicante a fost găsit vinovat de crimă. 

Verdict în cazul tânărului de 28 de ani de naționalitate română acuzat că a ucis cu sânge rece un bărbat de 80 de ani rezident în Alicante. Membrii juriului popular care au urmărit ședințele procesului desfășurat la Tribunalul Provincial Alicante au decis că acuzatul este vinovat de crimă.

Avocatul apărării, Javier Galdeano, a declarat pentru presa spaniolă că dovezile științifice au cântărit greu în stabilirea verdictului.

La vremea respectivă, cazul a fost intens mediatizat în Spania, fiind deosebit prin violența cu care a fost comisă fapta. Astăzi, justiția a făcut dreptate în acest caz.  

Bătrânul și-a invitat asasinul acasă să bea împreună 

 

Incidentul s-a petrecut pe 21 iunie 2019. Potrivit autorităților, victima, un bărbat în vârstă de 80 de ani, originar din Leganes (Madrid), a fost ucis, cu sânge rece, de un tânăr român, pe care îl invitase la el acasă să bea ceva. Românul era împreună cu un prieten, care încă nu a fost identificat și, prin urmare, nu a putut fi reținut.

Pensionarul venise la a doua sa casă din Alicante. În acea zi fatidică, victima l-a întâlnit pe ucigașul său și pe prietenul acestuia într-o stație de autobuz din Alicante, în timpul uneia din plimbările sale obișnuite pe plaja El Postiguet. El i-a invitat acasă pentru a bea un pahar și pentru a se simți bine. Cei doi români însă au avut alte planuri.   

Cadavrul bătrânului a fost descoperit de către rudele sale în casa de pe strada Calle del Fazan.

După câteva zile în care n-au mai avut nicio veste de la el, rudele au mers la bățrân acasă și au găsit ușa deschisă. În interior, l-au găsit pe bărbat mort, zăcând pe podea. Corpul prezenta traume la nivelul capului.

Se pare că motivația din spatele acestei crime oribile a fost jaful. În momentul în care echipa de la Serviciul de Omucideri a Gărzii Civile a intrat în apartament, agenții au observat că în casă era dezordine, iar unele obiecte lipseau.

Echipa de criminaliști care a sosit ulterior la fața locului a prelevat dovezi științifice importante care au ajutat la acuzarea și condamnarea tânărului român.

Potrivit publicației Informacion.es, decizia a fost luată de un juriu popular în unanimitate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel