Spania. Surori românce, acuzate că au șantajat și au vrut să stoarcă de bani un preot: Capelanul abuzase sexual fetița uneia dintre ele

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Două românce, Irina și Bianca, sunt acuzate că au vrut să ascundă faptele pedofilice ale unui preot împotriva fiicei, respectiv nepoatei lor, șantajându-l și pretinzându-i 120.000 de euro. Acum, Justiția din Spania le caută pe cele două românce.

În 2021, magistrații de la Curtea din Valladolid l-au condamnat pe un preot, la trei ani de închisoare, pentru agresiune cibernetică sexuală asupra unei minore românce. Potrivit anchetatorilor, preotul a trimis unei fete de 13 ani două videoclipuri cu conținut sexual și i-a propus să se întâlnească pentru relații sexuale.

De asemenea, a determinat-o pe minoră să-și facă poze intime și să i le trimită. Curtea din Valladolid a dispus pedeapsa cu închisoare, condamnându-l pe preot la 3 ani de închisoare, fiind acuzat de două infracțiuni de intimidare cibernetică și abuzuri sexuale asupra unui minor.

Spania. Minoră româncă, agresată sexual de un preot. Bărbatul i-a cerut poze intime și i-a promis mai mulți bani

 

Inculpatul, preot ​​în biserica Nuestra Señora de las Angustias din Valladolid, a contactat-o pe femeie pe și fiica ei de 13 ani, de naționalitate română. Mama tinerei venea deseori la biserică, însoțită de minoră, pentru a cerși. Preotul i-a cerut numărul de telefon, spunându-i că îi va da bani ca să-și cumpere un trening.

Minora folosea telefonul mobil al mamei sale. Pe data de 21 decembrie 2019, inculpatul și-a contactat victima prin WhatsApp și cei doi au purtat conversații cu conținut sexual. Conversațiile au continuat până la 6 ianuarie 2020. Instanța a stabilit că acuzatul știa câți are copila și care sunt consecințele faptei sale.

Vezi și: Spania. Minoră româncă, agresată sexual de un preot. Bărbatul i-a cerut poze intime și i-a promis mai mulți bani

În conversațiile purtate prin WhatsApp, inculpatul i-a cerut minorei să rămână singuri, ca să o vadă goală sau să aibă relații sexuale cu ea. Acuzatul a obținut de la minoră poze  și videoclipuri cu ea în lenjerie intimă sau chiar goală. Mai mult, preotul i-a trimis victimei imagini cu conținut sexual explicit și două videoclipuri, în care el apare dezbrăcat, masturbându-se.  

Surori românce, acuzate că au șantajat și au vrut să stoarcă de bani un preot

 

Acum, după ce preotul a intrat la închisoare, Tribunalul de Instrucție numărul 1 din Valladolid a decretat un mandat de căutare și arestare pentru Bianca K.T, mătușa minorei care a fost victima hărțuirii cibernetice din partea fostului capelan al parohiei Las Angustias și care este acuzată că a încercat să extorcheze bani de la preot în schimbul reducerii la tăcere a faptelor.

Mătușa minorei, de origine română, i-ar fi cerut preotului 120.000 de euro ca o condiție pentru a nu denunța ceea ce se întâmpla cu nepoata sa. Având în vedere acest lucru, Parchetul din Valladolid și procuratura privată solicită pentru femeie pedepse de șase luni și, respectiv, trei ani de închisoare, potrivit 20Minutos.

Inculpata este de negăsit, la fel ca și sora sa Irina K.T.,mama minorei, acuzată și ea de aceleași fapte și pe numele căreia există un alt mandat de căutare și arestare.

În cazul Biancăi, judecătorul de instrucție a emis un mandat de arestare, reținere și prezentare în vederea citării și aducerii acesteia cu mandat de aducere. În memoriul de calificare provizorie a faptelor, tribunalul și parchetul privat nu se înțeleg asupra calificării juridice, întrucât primul califică fapta inculpatei Bianca K.T. drept infracțiune de amenințare, iar cel de-al doilea drept șantaj, de unde și solicitările respective de 6 luni și 3 ani de închisoare pentru inculpată. În subsidiar, avocatul preotului cere doi ani de închisoare pentru amenințare.

Ororile preotului pedofil, ascunse contracost

 

Calificarea menționată anterior vine după ce, la sfârșitul lunii aprilie 2022, Tribunalul de Instrucție numărul 1 din Valladolid a deschis un proces prescurtat împotriva surorilor de origine română Bianca și Irina, în aceeași ordine mătușa și mama victimei minore a capelanului din Las Angustias.

Deschiderea procedurii a avut loc ca urmare a deciziei din oficiu a Parchetului din Valladolid de a face acest lucru, având în vedere mărturia pe care preotul condamnat a depus-o în cadrul procesului de la Tribunalul Provincial. El a concluzionat cu condamnarea sa, dar a subliniat că mama și mătușa victimei l-au supus pe acesta la șantaj pentru ca, în schimbul unei sume mari de bani, să tacă și să nu denunțe comportamentul infracțional al acestuia cu fetița.

Concret, fostul preot paroh a declarat că cele două surori i-au cerut să le dea 120.000 de euro pentru achiziționarea unui apartament în România.

Judecătorul și-a justificat decizia de a continua procedura abreviată, după ce a amintit că, în urma conversațiilor și a filmulețelor cu conținut sexual trimise de preotul condamnat către minoră, în jurul datei de 6 ianuarie 2020, Bianca și Irina, mătușa și, respectiv, mama victimei, i-au trimis un mesaj pe whatsapp acestuia prin care îl informau că mama minorei a văzut conținutul comunicărilor cu fata și îi propunea să îi dea bani pentru a-și cumpăra o casă în România în schimbul faptului că nu îl denunță.


Bani pentru a cumpăra un apartament în România

 

Preotul  i-a răspuns că nu vrea să vorbească la telefon și a cerut o întâlnire personală, așa că s-au întâlnit în cele din urmă la ușa bisericii din Las Angustias. Au vorbit în parcul lateral al catedralei din Valladolid, iar mătușa i-a spus capelanului că i-a propus surorii sale că, dacă le dă bani pentru a-și cumpăra o casă în România, între 100.000 și 120.000 de euro, va uita totul.

Preotul a susținut că nu avea banii și că, dacă voia să i-i dea, trebuia să facă rost de ei. S-au întâlnit a doua zi și, la sfârșitul întâlnirii, bărbatul, acum încarcerat, s-a sfătuit și a decis că le va trimite pe ambele femei la avocatul său. Le-a spus la telefon ce hotărâse, iar femeile au reacționat cu furie, amenințând că vor merge la poliție și chiar că a doua zi vor merge la biserică pentru a le arăta poze cu el dezbrăcat, spunând "uite ce face preotul".

Refuzul său a continuat și, în cele din urmă, în dimineața zilei de 10 ianuarie 2020, ambele surori l-au sunat pentru a-i spune că sunt în drum spre poliție și că fie le va da banii, fie îl vor denunța fără întârziere, ceea ce au și făcut, lucru care a dus la  condamnarea preotului la un an de închisoare pentru infracțiunea de hărțuire cibernetică și la doi ani de închisoare pentru abuz sexual asupra unei fete de 16 ani, alături de interdicția specială de a exercita orice profesie sau meserie, remunerată sau neremunerată, care implică un contact regulat cu minori, pe o perioadă de 13 ani, care va fi executată simultan.

De asemenea, i-a interzis preotului să se apropie de minoră la o distanță de cel puțin 500 de metri pe o perioadă de zece ani, precum și să comunice cu ea prin orice mijloace pe aceeași perioadă de timp.

De asemenea, s-a dispus plasarea inculpatului sub supraveghere pe o perioadă de șase ani, după expirarea termenului pedepsei privative de libertate, precum și interdicția de a desfășura anumite activități care i-ar putea oferi posibilitatea de a comite fapte penale de natură similară și obligația de a participa la un curs de educație sexuală.

În ceea ce privește răspunderea civilă, instanța a convenit să rezerve acțiunile corespunzătoare în favoarea minorei și a reprezentantului legal al acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel