Spania. Spectacol emoționant cu Nașterea Domnului în Castellón, 15-16 decembrie. Biletele sunt gratuite

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. Spectacol emoționant cu Nașterea Domnului în Castellón, 15-16 decembrie. Biletele sunt gratuite / Foto: Unsplash
Spania. Spectacol emoționant cu Nașterea Domnului în Castellón, 15-16 decembrie. Biletele sunt gratuite / Foto: Unsplash

Spectacol emoționant cu Nașterea Domnului în Castellón, Spania, în zilele de 15 și 16 decembrie. Reprezentațiile de la San José Obrero au mobilizat în acest an peste 200 de persoane în spatele cortinei.

Celebrul spectacol cu Nașterea Domnului Iisus Hristos din Betleem, care are loc în San José Obrero are în acest an o nouă scenă, care va impresiona toți creștinii prezenți. Cele două reprezentații programate în acest an vor avea loc joia și vinerea viitoare, pe 15 și 16 decembrie, de la ora 20.00.

Biletele, gratuite, pot fi ridicate lunea viitoare, 5 decembrie, la ora 20.00, în biserica parohială.

 

Peste 100 de actori vor participa la cele două spectacole

 

Misterul de Crăciun al parohiei San José Obrero este unul dintre cele mai importante două spectacole populare din calendarul de Crăciun din Castellón. Cei care vin pentru prima dată au surpriza de a vedea o biserică transformată complet într-un spațiu scenic cu decoruri care vor prinde viață datorită celor aproximativ 30 de persoane care se ocupă de machiaj, costume și decoruri, datorită unei desfășurări de mijloace tehnice neobișnuite în acest tip de montare și, mai ales, datorită celor peste 100 de actori și actrițe care vor participa la cele două spectacole din acest an.

Reprezentarea scenei Nașterii vii din San José Obrero are muzica live a celor două coruri parohiale, corul de tineri și cel de copii, aproximativ patruzeci de voci și muzicieni care, în spatele decorului, interpretează cântece religioase tipice Crăciunului, unele dintre ele compuse special pentru această piesă sacramentală care își îmbogățește muzica și scenariul de peste 25 de ani de traiectorie.

 

În acest an se pregătește o surpriză

 

Precedată de citirea Calenda sau Proclamația de Crăciun din vechea liturghie romană, scena se deschide cu patriarhul Avraam, însoțit de micul Isaac, urmat de profeții care au anunțat nașterea lui Isus. După aceste scene, povestea nașterii lui Hristos prinde contur în cele trei decoruri ale scenei amplasate pe altarul templului, în care sunt reconstituite logodna dintre Maria și Iosif, anunțul din Nazaret, nașterea din Betleem și vizita magilor la regele Irod.

În plus, în acest an se pregătește o surpriză, deoarece povestea teatrală va fi completată de o nouă scenă, cu un nou cântec care va emoționa publicul.

Cu colaborarea Primăriei Castellón și a Fundației Dávalos-Fletcher, José Edo și preotul Mercedarian, Paco Sanz, conduc Misterio de Navidad, rodul unei întregi comunități parohiale care reușește să reunească în fiecare an, în acest proiect, afecțiunea și entuziasmul adulților, tinerilor și copiilor, conform presei spaniole.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel