Spania. Șase ani de închisoare pentru românul care a agresat sexual o prostituată. Victima va primi 9.900 de euro pentru daunele morale

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania. A primit doar șase ani de închisoare, deși a încercat să înjunghie mortal un român. Motivul: tulburare psihică / Foto: Unsplash
Spania. A primit doar șase ani de închisoare, deși a încercat să înjunghie mortal un român. Motivul: tulburare psihică / Foto: Unsplash

Tribunalul Civil și Penal confirmă sentința pentru violarea unei prostituate în clubul din Briviesca, Spania, dar renunță la condamnarea inițială pentru infracțiunea minoră de vătămare corporală, deoarece rănile sunt specifice agresării sexuale.

Camera Civilă și Penală a Înaltei Curți de Justiție din Castilla y León (TSJCyL) a confirmat sentința Tribunalului Provincial din Burgos, care l-a condamnat pe D.P.Z., cetățean român cu antecedente penale, la șase ani de închisoare ca autor al unei infracțiuni de viol asupra unei prostituate în clubul Macabucha din Briviesca.

 

Român, condamnat la șase ani de închisoare pentru abuz sexual, scapă de amendă

 

Cu toate acestea, renunță ls condamnarea autonomă pentru infracțiunea minoră de vătămare corporală pentru care inculpatul a fost condamnat la o amendă de o lună cu o cotă zilnică de 6 euro. 

CSJ precizează că "echimoza roșiatică sub forma a 2 linii orizontale mici de 4 pe 0,2 în regiunea scapulară stângă, care ar dura două zile pentru a se vindeca, conform medicului legist și contuzia pe brațul drept al victimei, pot fi încadrate în violențele specifice pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală, întrucât aceste leziuni sunt compatibile cu practicarea relațiilor erotice vaginale, orale și chiar anale, forțate, motiv pentru care se impune anularea pedepsei separate pentru infracțiunea de vătămare corporală ușoară".  

Acuzatul a fost arestat preventiv la 26 martie 2018, dar a fost eliberat pe cauțiune în iunie.

 

Românul va trebui să plătească 9.900 de euro pentru daunele morale cauzate

 

De asemenea, victima a prezentat simptome compatibile cu tulburarea de stres posttraumatic și simptome psihopatologice direct legate de experiența evenimentului, astfel încât leziunile în ansamblu au avut nevoie de 90 de zile pentru a se vindeca și a fost incapabilă să lucreze timp de 15 zile.

Sentința include, de asemenea, interdicția de a se apropia de femeie pe o rază de 500 de metri sau de a o contacta prin orice mijloace timp de 7 ani și va trebui să îi plătească ei 9.900 de euro drept despăgubiri pentru prejudiciile și daunele morale cauzate, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel