Spania. Sanchez propune prelungirea stării de urgență până pe 27 iunie

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Publicațiile din peninsula Iberică anunță că Spania se pregătește să prelungească starea de urgență până pe data de 27 iunie. Informația a fost adusă în prim-plan de publicația Cadena Ser și confirmată de La Vanguardia. 

Pentru moment se așteaptă aprobarea Consiliului de Miniștri, dar din câte se pare, aceasta se va prelungi din data de 24 mai, ora 00:00 până pe data de 27 iunie.

Conform surselor citate, ar putea fi mici modificări în funcție de acordurile parlamentare pentru sprijinirea decretului. 

În acest moment, Guvernul nu are sprijinul necesar pentru a prelungi starea de urgență din 24 mai și așteaptă voturile de la Ciudadanos și ERC.

Primii nu ar fi de acord pentru această măsură, pentru că de la început și-au dorit prelungirea măsurilor cu obișnuitele 15 zile.

Proiectul decretului conține noutăți importante în ceea ce privește măsurile luate în fiecare regiune. Așa cum a anunțat vicepreședintele Guvernului, Carmen Calvo, luni, executivul central poate conveni în comun cu fiecare comunitate autonomă asupra modificării, extinderii sau restricționării unităților alimentare și a limitărilor privind libertatea de mișcare a persoanelor. Totul cu scopul de a le adapta mai bine la evoluția din fiecare comunitate autonomă ".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel