Spania. ROMÂNI ținuți în SCLAVIE, eliberați de Garda Civilă

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Mai mulți români care erau exploatați de angajatorul spaniol au fost salvați de Garda Civilă. Aceste munceau în condiții greu de imaginat. Operațiunea s-a desfășurat în colaborare cu Poliția Română.

Stăteau toată ziua la muncă pe câmp, nu aveau salarii nici măcar decente, locuiau în condiții inimaginabie, și, în plus, mai erau și bătuți. Așa își duceau traiul 8 români care lucrau la recoltarea usturoiului în ferme agricole din provincia Albacete. Garda Civilă i-a eliberat, într-o operațiune desfășurată împreună cu Poliția Română și inspectoratele de muncă din România și Spania.

Operațiunea s-a desfășurat în cadrul unei campanii de inspecții la fermele agricole din municipiile La Gineta, Balazote și La Roda. Sute de muncitori străini au fost informați despre drepturile lor în Spania. Așa au fost descoperite și situații grave, de lucrători în stare de semi-sclavie.

În urma investigațiilor au fost arestate mai multe persoane care sunt acum acuzate de trafic de ființe umane în scopul exploatării muncii. Cei care acum au fost arestați îi amenințau pe cei opt lucrători, inclusiv în câteva cazuri i-au lovit, pentru a-i obliga să lucreze în aceste condiții dure, cu scuza de a plăti datoriile financiare contractate de lucrători pentru a ajunge la Spania.

În timpul verificărilor s-a descoperit și o fraudă de 174,183 de euro la bugetul de Securitate Socială și 10 societăți fictive, conform larioja.com.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel