Spania: Români arestați. Au spart 181 de mașini printr-o metodă nemaiîntâlnită

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa: www.elpais.com
sursa: www.elpais.com

Patru români au fost arestați pentru spargerea a nu mai puțin de 181 de autoturisme în Spania. Oamenii legii au descoperit planul "original" și cum acționau fără să fie prinși.  

Garda Civilă a arestat patru cetățeni români suspectați că au comis 181 de jafuri în șapte provincii. Ei acționau doar în momentul în care erau organizate evenimente mari, de obicei sportive. În cadrul evenimentelor, de cele mai multe ori, persoanele își lăsau obiectele de valoare în mașină, pentru că nu se puteau mișca în voie cu ele și riscau să le piardă. Ei foloseau un aliaj special pentru spargerea geamurilor. 

După cum informează Direcția Generală a Gărzii Civile, cei patru bărbați au vârste cuprinse între 24 și 44 de ani. Toți sunt naționalitate română și au antecedente penale. Ei vor fi judecați pentru jaf și utilizare frauduloasă a cardurilor de credit pe care le-au furat.

Agenții zonei de anchetă a Postului Colmenar Viejo (Madrid) au lansat această investigație în aprilie, când au descoperit o creștere alarmantă a plângerilor privind furturile din vehiculele din municipiul Madrid.

Metoda folosită 

Polițiștii au descoperit caracteristici similare ale jafurilor comise în diferite provincii, iar metoda utilizată a fost întotdeauna aceeași.

Hoții se mutau în zonele unde erau organizate evenimente, cu un mare aflux de oameni, în special de sport, și, odată ce au ales vehicule, au folosit un instrument din aliaj pentru a sparge geamurile mașinilor, iar astfel le jefuiau în câteva secunde. 

Articolele furate au fost echipamente sportive, dispozitive electronice, cum ar fi GPS-uri, telefoane mobile, tablete, numerar și documente personale și carduri, care apoi au fost utilizate pentru a retrage bani la ATM-uri.

Prin această procedură, hoții au comis 181 jafuri în Comunitatea Madrid, Segovia, Guadalajara, Toledo, Cuenca, Valencia și Zaragoza.

În urma declarațiilor martorilor și vizualizarea înregistrărilor de pe camerele de securitate, agenții au identificat suspecții, toți locuitorii din Madrid: trei în districtul Carabanchel și altul în orașul Aranjuez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel