SPANIA: Româncă ARESTATĂ în altercațiile de la Madrid în cazul protestelor separatiste. ULTIMA ORĂ

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O tânără româncă a fost arestată la Madrid, alături de alte 11 persoane, pentru tulburarea liniștitii publice și atentat la o autoritate a statului în cazul protestelor separatiste pro-catalane care au izbucnit în Spania săptămâna trecută.

Printre cele 12 persoane reținute, sâmbătă, la Madrid din rândul manifestanților separatiști, se află și UN CETĂȚEAN ROMÂN, potrivit 20minutos.es.

Poliția Națională a intervenit sâmbătă, în imediata apropiere a Plaza de Callao din Madrid unde aproximativ 5.000 de persoane formau un grup de demonstranți radicali ai pro - independenței catalane. Protestatarii au pornit de la Atocha până la piața Jacinto Benavente strigând sloganul „Libertate deținuților politici, deținuții pentru libertate”. 

Citește și: Barcelona, PARALIZATĂ de PROTESTE: Sute de MII de oameni sunt în STRADĂ (LIVE VIDEO)

În urma ciocnirilor violente dintre forțele de ordine și protestatari au fost 26 de persoane rănite. Trei polițiști și patru civili au fost internați în spitale în urma rănilor provocate. 12 persoane, dintre care doi minori, au fost reținute sâmbătă pentru tulburarea liniștitii publice și atentat la o autoritate a statului. Cei doi minori  în vârstă de 14 și 17 ani, au fost puși la dispoziția Parchetului pentru minori.

Printre adulții arestați se numără șase bărbați de 18, 19, 20, respectiv 23 de ani și patru femei de 19 și 21 de ani, una dintre ele având cetățenie română, potrivit 20minutos.es. Informația încă nu a fost confirmată de MAE.

Cei zece au fost eliberați în cursul acestei zile dina rest, dar sunt puși la dispoziția forțelor de ordine și corpurilor de securitate ale statului, după cum au indicat surse judiciare.

Citește și: Proteste Barcelona. GREVĂ GENERALĂ în toată Catalonia. Avertisment pentru români

Parchetul a solicitat închisoare pentru trei dintre deținuții de vârstă majoră - doi bărbați și o femeie - pentru tulburări ordinii publice și atac la un agent al autorității.

Protestele din Spania au pornit ca reacție la decizia Curții Supreme din Spania de a condamna la închisoare nouă lideri ai mișcării secesioniste din Catalonia, emisă lunea trecută, printre ei numărându-se și Carles Puidegmont. Spania se confruntă cu cele mai violente proteste de stradă din ultimele decenii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel