Spania. Român, prins după ce a lovit cu o bâtă în cap un polițist și a vrut să îi calce cu mașina pe alții: Cazier record pentru bărbatul de 20 de ani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Garda Civilă a arestat un tânăr de 20 de ani care a lovit cu o bâtă în cap un gardian civil. Polițistul încerca să aresteze un prieten al agresorului, minor, care era căutat după ce a evadat dintr-un centru de detenție pentru minori din Ciudad Real.

Faptele datează din 8 iunie. Agenți ai Unității Organice de Poliție Judiciară (UOPJ) din cadrul Guardia Civil din Toledo, au lansat un dispozitiv de localizare și arestare a unui minor care evadase din centrul pentru minori "La Cañada" din Fernán Caballero (Ciudad Real) și care avea două mandate de arestare judiciară în vigoare; unul emis de Tribunalul pentru minori din Toledo și celălalt de Procuratura pentru minori din Ciudad Real.

Român, prins după ce a lovit cu o bâtă în cap un polițist și a vrut să îi calce cu mașina pe alții

 

De asemenea, acesta avea numeroase condamnări anterioare pentru jaf cu forța și jaf cu violență în provincia Toledo.

Operațiunea a dat roade. Minorul a fost găsit pe stradă împreună cu un grup de persoane în orașul El Carpio de Tajo. În momentul în care gardienii civili s-au apropiat de ei și s-au identificat ca fiind agenți ai autorității, unul dintre bărbații care îl însoțeau a scos o bâtă de aproape un metru din portbagajul mașinii sale și l-a lovit pe unul dintre agenți în ceafă, lăsându-l pe acesta din urmă semi-conștient.

Amândoi au fugit apoi de la locul faptei, minorul pe jos, iar agresorul într-un vehicul, amenințând cu moartea și încercând să îi calce pe polițiști în timp ce fugeau.

Ca urmare a acestei agresiuni, gardianul civil a trebuit să fie tratat la fața locului de către serviciile de urgență și ulterior transferat la Spitalul Universitar din Toledo pentru un traumatism cranioencefalic. El a primit unsprezece copci.

Locuitor ilegal într-o casă de lux

 

Câteva zile mai târziu, agenții l-au arestat pe minor într-o casă din El Carpio de Tajo, iar acesta a fost pus la dispoziția instanțelor de judecată și reintrodus în centrul pentru minori din care evadase.

La rândul său, UOPJ-Patrimonio (Unitatea organică a poliției judiciare) din Toledo l-a localizat pe autorul leziunilor grave ale agentului, în orașul Almoradí (Alicante), într-o locuință de lux pe care acesta o ocupase ilegal.

Bărbatul, de naționalitate română, are peste 283 de infracțiuni contra patrimoniului și i se mai atribuie o infracțiune de lovire, o infracțiune de lovire a agenților autorității, o infracțiune de obstrucționare a justiției și o infracțiune contra siguranței rutiere.

La operațiunea de localizare și arestare a acestuia au luat parte și Secția de Investigații Valmojado, Secția de Investigații Torrijos și Usecic (Unitatea de Securitate Cetățenească a Comandamentului din Alicante).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel