Spania. Român, închis după ce a bătut un bărbat și l-a băgat în spital: „M-a numit român de rahat. L-am atacat în față, nu din spate“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Spania. Juan de Dios a fost asasinat de un român pentru o posibilă răzbunare: "Tot poporul știa că într-o zi va veni asta"
Spania. Juan de Dios a fost asasinat de un român pentru o posibilă răzbunare: "Tot poporul știa că într-o zi va veni asta"

Judecătorul a decis să îl trimită la închisoare pe autorul loviturii brutale, care a trimis un bărbat, de 37 de ani, la terapie intensivă. Deținutul susține că a lovit victima "față în față" și nu pe la spate. Potrivit acestuia, după incidentul de la discotecă, bărbatul rănit și prietenii săi au continuat să-l jignească și să-l numească "român de rahat". Agresiunea a avut loc în zona cea mai apropiată de pasajul Ciclón din Plaza del Pilar. 

Președintele Tribunalului din Zaragoza a decretat închisoare provizorie, fără cauțiune, pentru deținutul arestat și acuzat de agresiune brutală, înregistrată la primele ore ale dimineții de duminică, în fața unei discoteci din Plaza del Pilar și, în urma căreia,  un bărbat de 37 de ani se află încă la terapie intensivă, în stare foarte gravă.

Bărbatul arestat, în vârstă de 35 de ani și de origine română, nu a dorit să răspundă la întrebările ofițerilor de la Grupul Omucideri al Înaltului Comandament din Aragon. Cu toate acestea, el a prezentat versiunea sa despre cele întâmplate judecătorului de serviciu, căruia i-a dat asigurări că doar a lovit victima și că a fost "față în față, nu din spate".

Potrivit persoanei reținute, în interiorul discotecii a avut loc, inițial, o discuție verbală, care a dus la expulzarea lui și a celuilalt bărbat din incintă de către personalul de securitate. Însă, odată ajuns pe stradă, a spus el, atât victima, cât și grupul de prieteni ai acesteia au continuat să-l insulte, numindu-l "român nenorocit", fapt pentru care s-a apropiat de ei a să le ceară explicații.

 

Român, închis în Spania, după ce a bătut un bărbat și l-a băgat în spital

 

Comunicatul amplu al Poliției Naționale include declarațiile mai multor martori, care susțin că agresorul a aplicat o singură lovitură înainte de a fugi de la fața locului. În orice caz, toți afirmă că lovitura a fost foarte puternică, deoarece victima a căzut la pământ în stare de semi-conștiență.

Avocatul apărării, din oficiu, i-a explicat judecătorului că inculpatul muncește și este perfect integrat, motiv pentru care a propus cauțiunea ca măsură alternativă la arestul preventiv. Cu toate acestea, Parchetul a cerut ca agresorul să fie trimis la centrul penitenciar Zuera, varianta aleasă în cele din urmă de magistrat.

Evenimentele au avut loc în dimineața zilei de 7 noiembrie, în jurul orei 4.15, în zona discotecii Da Luxe, situată foarte aproape de pasajul Ciclón, chiar vizavi de Delegația Guvernului. Văzând un grup de oameni care se învârteau în jurul unei persoane care zăcea pe jos, o patrulă a Poliției Locale a mers să verifice ce se întâmplă.

 

„M-a numit român de rahat. L-am atacat în față, nu din spate“

 

Imediat ce au ajuns, ofițerii au văzut că acolo se afla un bărbat semiconștient, cu o rană gravă la ceafă. Având în vedere starea victimei, primul lucru pe care l-au făcut oamenii legii a fost să ceară ajutor medical. O ambulanță a sosit în curând și l-a dus la spitalul Miguel Servet.

Potrivit HERALDO, una dintre persoanele care însoțeau victima a declarat că, cu puțin timp înainte de agresiune, a avut loc o ceartă în interiorul discotecii și că personalul de securitate a procedat la expulzarea celor implicați în stradă. Se pare că doar după câteva momente, victima a fost atacată de românul care l-a lovit puternic în cap. Agresorul a fugit, așa că poliția a făcut o razie în zonă, în încercarea de a-l localiza. Cu toate acestea, căutările nu au avut succes.

Martorii au vorbit inițial despre un singur pumn puternic. Ei nu l-au văzut pe atacator că ar fi avut ceva în mână, dar gravitatea rănilor suferite de victimă la cap face ca această posibilitate să nu poată, deocamdată, exclusă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel