Spania. Român, condamnat la închisoare după un scandal pornit la o masă în familie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare, după ce a înjunghiat trei bărbați la o masă în familie în Castelló. Una dintre victime și-a pierdut splina și a fost în comă.

Un tânăr de origine română a recunoscut ieri că a înjunghiat trei persoane în timpul unei mese în familie, în Castelló. Inculpatul, care risca o pedeapsă de 14 ani de închisoare, a acceptat ieri o pedeapsă de nouă ani, care va fi redusă la jumătate, cu condiția să fie expulzat din țară, potrivit elperiodicomediterraneo.com.

După mărturisirea inculpatului și declarația victimelor, s-a renunțat la proba cu expertiză.

Una dintre victimele înjunghiate a reamintit instanței că și-a pierdut splina în urma atacului prin înjunghiere în timpul unui grătar. "Am fost în comă timp de două zile", a deplâns partea vătămată, solicitând orice despăgubire la care ar putea avea dreptul pentru aceste evenimente.

Român, condamnat la închisoare după un scandal pornit la o masă în familie

 

Un alt rănit a susținut că l-a întâlnit pe agresor în aceeași zi cu masa fatidică și că acesta l-a "înțepat" de două ori în abdomen în timpul unei lupte. Cea de-a treia victimă a explicat că "toată lumea lovea cu picioarele și cu pumnii". "Am fost înjunghiat în burtă, dar nu știu cine a fost, pentru că nu am putut vedea", a spus martorul.

Potrivit sursei citate, încăierarea a început cu bărbatul condamnat care l-a atacat pe actualul iubit al mamei sale. Inculpatul, "acționând cu scopul de a aduce atingere integrității fizice a partenerului mamei sale", l-a lovit cu palma peste față, motiv pentru care o altă persoană a intervenit pentru a mediatiza încăierarea, rezultând mai multe îmbrânceli între acesta și presupusul autor. Un alt bărbat a intervenit pentru a încerca să oprească agresiunea. Trei bărbați s-au ales cu răni provocate de un cuțit de mari dimensiuni.

Bărbatul care și-a pierdut splina în urma înjunghierii a suferit răni "care i-au pus viața în pericol", potrivit rechizitoriului. Prin urmare, inculpatul va fi condamnat pentru tentativă de omor. În ceea ce privește celelalte două leziuni, el este acuzat de infracțiunea de vătămare corporală cu un instrument periculos.

Pedeapsă redusă la jumătate

 

În ceea ce privește răspunderea civilă, unul dintre răniți a renunțat ieri la orice compensație financiară la care ar putea avea dreptul. Ceilalți doi vor primi despăgubiri pentru leziuni și sechele, suma solicitată pentru cel mai grav rănit fiind de peste 23.000 de euro.

Inculpatul, care se află în arest preventiv și a fost păzit ieri de ofițeri ai Poliției Naționale, nu avea antecedente penale și se afla de puțin timp în Spania, astfel că a fost asistat în timpul procesului de un interpret român.

El se află în închisoare de când a fost arestat în urma înjunghierii, timp care va fi dedus și din pedeapsa de patru ani și jumătate de închisoare impusă de Curtea Provincială, astfel că mai are de executat în spatele gratiilor puțin peste trei ani și jumătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel