Spania. Român, condamnat după mai multe comentarii nerușinate la adresa a două minore. Scandal de amploare după ce tatăl a intervenit

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Scandalul dintr-un bar pornit de la un comentariu obscen făcut de un român la adresa a două minore s-a încheiat la Castellón (Valencia), Spania, cu tatăl fetelor rănit și cu agresorul condamnat pentru infracțiune de vătămare corporală ușoară. Românul a făcut mai multe comentarii nerușinate la adresa a două fetițe. Mama minorelor, româncă, i-a relatat soțului ei cele petrecute.

 

 

Evenimentele s-au petrecut pe terasa unui bar în luna iunie a anului trecut. Un cuplu căsătorit se plimba prin zonă în compania celor două fiice, când au auzit din partea unor bărbați câteva remarci cu tentă sexuală adresate fiicelor sale.

Agresorii vorbeau limba română, pe care doar mama fetelor o cunoștea, aceasta traducându-i soțului. Astfel, evenimentul a provocat o reacție din partea cuplului, care le-a reproșat adulților aceste comentarii obscene. 

Bărbații au confruntat cuplul de față cu cele două minore

 

Tatăl și-a scos mobilul și se pregătea să sune la poliție pentru a raporta cele întâmplate, dar agresorii i-au trântit telefonul la pământ, provocând daune majore. Românii l-au împins apoi pe tatăl fetelor, care a căzut pe jos și, odată ajuns acolo, agresorii l-au lovit cu piciorul în lateral, provocându-i leziuni.

Aflată în această situație, partenera lui s-a interpus între soțul ei și agresori pentru a încerca să oprească loviturile, dar a fost împinsă de agresori, fără intenția de a o răni, potrivit sentinței. Chiar și așa, ea a suferit o leziune la o mână.

Românul a fost condamnat pentru vătămare corporală ușoară

 

Judecătoria numărul 6 din Castellón a acordat credibilitate mărturiei victimei, care a fost perseverentă în incriminarea sa și nu a avut motive false față de inculpat. De fapt, așa cum se arată în actul juridic, a renunțat la orice fel de compensație care i-ar putea corespunde pentru aceste evenimente.

În prezent, Curtea Provincială a respins recursul formulat de apărare, menținând condamnarea și declarând din oficiu cheltuielile de judecată, conform presei din Spania.

Una din șapte femei a primit remarci sexuale sau sexiste nepotrivite în spații publice

 

Problema violenței sexuale împotriva femeilor, fie ea verbală sau fizică, este o problemă care se află, fără îndoială, în centrul atenției. Aproape una din șapte femei a primit remarci sexuale sau sexiste nepotrivite în spații publice, potrivit unui raport recent al Institutului pentru femei. De asemenea, 46% au primit imagini sau comentarii de natură sexuală fără consimțământul lor prin intermediul rețelelor de socializare, iar 36,2% au suferit atingeri sexuale nedorite.

Și mai grav este faptul că aproape 60% dintre femeile tinere au avut relații sexuale nedorite. Potrivit diagnosticului, aceste date arată că tinerele femei pun disponibilitatea și satisfacerea dorințelor sexuale ale partenerului lor mai presus de propriile dorințe sexuale. De asemenea, raportul concluzionează că acest lucru este legat de "rolurile de gen și modelele de inegalitate între sexe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel