Spania. Român, condamnat 15 ani de închisoare, pentru violuri în serie: Victimele românce, sedate și filmate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 37 de ani, tată a doi copii, a primit 15 ani de închisoare pentru că a agresat sexual 5 femei. Denumit „violatorul în serie din Gipuzkoa“, acesta trimitea videoclipuri cu abuzurile victimelor sale, majoritatea românce, rude ale colegilor săi de serviciu.

Tribunalul Provincial din Gipuzkoa l-a condamnat la 15 ani de închisoare pe inculpatul, acuzat de violarea unei femei în locuința sa din Beasain în 2019. Acesta mai este acuzat și de comiterea a cel puțin alte cinci infracțiuni sexuale, comise, în această provincie, începând cu 2012.

Sentința stabilește o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru infracțiunea de agresiune sexuală cu premeditare și trei ani pentru infracțiunea de vătămare, achitându-l totodată de infracțiunea de sechestrare ilegală.

Aceasta este prima sentință pronunțată împotriva acuzatului, în legătură cu un viol comis în iulie 2019 la Beasain, caz care a dus la arestarea acestui bărbat, pe care investigațiile ulterioare ale Ertzaintza l-au legat de alte cinci infracțiuni similare.

Român, condamnat 15 ani de închisoare pentru violuri în serie, în Spania

 

Secția a III-a a Tribunalului din Gipuzkoa consideră dovedit faptul că, la data de 13 iulie 2019, inculpatul, cetățean român, s-a apropiat de victima sa, de asemenea, româncă, pe care bărbatul o cunoștea, pe palierul scării de la locuința femeii, a dus-o în casă și a lăsat-o inconștientă cu cloroform.

Sentința stabilește că, după ce a adormit-o, inculpatul a violat-o pe victimă, așa cum el însuși a recunoscut în timpul procesului, preluând ponderea probelor fizice incriminatoare.

Procurorul și reprezentantul victimei au solicitat pedepse, în total, de 24 de ani de închisoare, întrucât au înțeles că a existat o infracțiune de viol în formă continuată, pentru care au cerut 15 ani în loc de 12, care este maximul pentru infracțiunea de viol, precum și vătămare corporală și detenție ilegală, potrivit EFE.

Victimele românce, sedate și filmate

 

Aceeași sentință a fost solicitată de procuratura condusă de Cristina Ramos, în numele asociației Clara Campoamor. Apărarea a solicitat achitarea acuzatului, în ciuda faptului că acesta recunoscuse faptele, din cauza unei erori de formă în pledoariile acuzării, argument pe care instanța l-a respins în sentința sa.

Instanța a respins, de asemenea, că este vorba de o infracțiune în formă continuată și, prin urmare, a aplicat pedeapsa maximă stabilită pentru viol, așa cum a admis circumstanța agravantă de agravare.

Acuzatul așteaptă o altă sentință pentru procesul unui alt viol comis în Lasarte-Oria, în timp ce alte trei procese pentru infracțiuni sexuale sunt în curs de desfășurare, iar un al șaselea caz se află în faza preliminară.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel