Spania. Român căutat de Interpol pentru jaf și agresiune sexuală, arestat la San Pedro del Pinatar

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
roman cautat de interpol arestat in spania
roman cautat de interpol arestat in spania

Garda Civilă din Regiunea Murcia, în cadrul unei campanii desfășurate la nivel european pentru arestarea infractorilor sexuali, a desfășurat operațiunea „Rupredator” în localitatea San Pedro del Pinata. În cadrul operațiunii a fost localizat și reținut un  cetățean român, care fusese condamnat în România pentru comiterea infracțiunilor de jaf cu violență și intimidare, rănire, înjunghiere și agresiune sexuală.

Românul, care fugise din România, deoarece avea de executat o pedeapsă pentru jaf, intimidare și violență, s-a stabilit în regiunea Mar Menor, unde ducea o viață normală. Infracțiunile comise de român datează din anul 2012, când bărbatul a comis un jaf cu violență și intimidare într-o casă din Tungujei, județul Iași. Hoțul a intrat cu forța într-o casă, a intimidat o femeie pe care a rănit-o și a agresat-o sexual.

După ce a fost condamnat, bărbatul a fugit din România pentru a scăpa de pedeapsă, iar autoritățile judiciare române au emis un mandat de arestare internațional. Autoritățile de poliție din România au precizat că „bărbatul este unul dintre cei mai căutați infractori sexuali de către Poliția Română și Interpol”. Membrii Poliției Judiciare din Benemérita din regiunea Murcia au demarat operațiunea anul trecut după de au primit solicitarea internațională și au constatat că acesta se afla în regiunea Mar Menor, scrie laverdad.es

Anchetatorii spanioli au stabilit că fugarul român locuia în orașul murcian San Pedro del Pinatar, unde ducea o viață normală, avea un loc de muncă în sectorul agricol. La momentul descinderi, acesta și abandonase locul de reședință și munca. Investigațiile ulterioare i-au dus pe anchetatori în orașul El Pilar de la Horadada din Alicante, unde locuiau mai multe persoane apropiate fugarului. În cele din urmă, fugarul român a fost localizat, reținut și pus la dispoziția autorităților judiciare competente. Deținutul, un român în vârstă de 42 de ani, a fost puse la dispoziția Tribunalului Central de Instrucțiuni al Tribunalului Național (Madrid).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel