Spania. Român, acuzat că a JEFUIT șase taximetriști sub amenințarea armei

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Roman jaf hot Spania
Roman jaf hot Spania

Un român este judecat în Spania, acesta fiind acuzat că a comis nu mai puțin de 6 jafuri după același model: încuia taximetriștii în portbagaj și le fura banii.

Presa spaniola scrie despre românul acuzat că a jefuit șase taximetriști. Modul de operare al românului a fost de fiecare dată același: se urca în mașină, ruga victimele să meargă câțiva kilometri, apoi scotea arma și îi jefuia.

Tânărul în vârstă de 29 de ani poate sta 24 de ani după gratii pentru jefuirea șoferilor de taxi în Galicia și Asturias, relatează elcaso.elnacional.cat.

Audierile în cadrul procesului au avut loc joi, tânărul fiind acuzat de șase crime: detenție ilegală și jaf.

Primul dintre jafuri a avut loc în Oviedo, pe 26 martie, 2017. În jurul orei 21.00, acuzatul a urcat într-un taxi și i-a cerut șoferului să-l ducă la Aeroportul din Asturias. Cu patru kilometri înainte de a ajunge la destinație, R. a scos un pistol și l-a pus la capul șoferului de taxi, ordonându-i să meargă într-un oraș mic, Soto de Luiña.

Urmând instrucțiunile tâlharului, victima a condus într-un loc retras, a oprit mașina și a intrat în portbagaj . Românul i-a furat 370 de euro și a plecat.

Trei zile mai târziu, același modus operandi

 

Următorul incident a avut loc trei zile mai târziu, în Santiago de Compostela. Tânărul a urcat într-un taxi la stația Porta Faxeira și i-a pus un pistol la tâmplă șoferului. El i-a cerut să meargă la municipalitatea din Carballo, însă, șoferul de taxi a refuzat. Românul a fugit.

Mai mult noroc a avut la 31 martie, când a luat un taxi din Piața Roșie și a mers într-un oraș din apropiere.

Pe drum, R. a pus pistolul la gâtul șoferului de taxi și a parcat într-un loc retras. Românul a furat două telefoane mobile, o tabletă și mai mult de 100 de euro în numerar. 

Ultimul jaf


Cel mai recent jaf a avut loc pe 4 aprilie. Acuzatul a luat un taxi și i-a cerut să-l ducă în orașul Villaba. La câteva minute după ce a ajuns la destinație, R. a scos arma și i-a spus șoferului să continue spre La Coruña. De această dată, prada a fost de numai 70 de euro.

R. a fost arestat 16 zile mai târziu pe strada Mieres din Gijón. Tânărul purta un pistol cu aer comprimat și un pistol electric.

Românul riscă o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru șase capete de acuzare de jaf armat, detenție ilegală și posesia de arme fără licență.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel