Spania renunță la toate restricțiile de călătorie COVID rămase, inclusiv pentru persoanele care vin din Marea Britanie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Spania renunță la toate restricțiile de călătorie COVID rămase, inclusiv pentru persoanele care vin din Marea Britanie / Foto: Unsplash
Spania renunță la toate restricțiile de călătorie COVID rămase, inclusiv pentru persoanele care vin din Marea Britanie / Foto: Unsplash

Spania a ridicat toate restricțiile COVID care mai existau. Până astăzi, era singura țară europeană care mai avea încă restricții pentru călătorii din afara UE.

Începând cu 21 octombrie 2022, atât cetățenii UE, cât și cei din afara UE nu mai trebuie să prezinte dovada vaccinării, a recuperării sau a unui test COVID negativ. De asemenea, turiștii nu mai sunt obligați să completeze un formular de control sanitar înainte de călătorie.

Vestea va fi bine primită de cetățenii britanici, deoarece vine exact la timp pentru vacanța școlară de jumătate de trimestru. Site-ul web al guvernului precizează: "Toate restricțiile de călătorie COVID-19 pentru călătorii în Spania au fost ridicate. Regulile care se aplicau anterior călătorilor care veneau în Spania nu se mai aplică."

 

Spania a renunțat la toate regulile de intrare pentru toți cei care sosesc din UE sau din spațiul Schengen

 

Încă de luna trecută, restricțiile s-au desființat, însă turiștii din Marea Britanie, SUA și din alte țări au fost în continuare supuși unor restricții. Se credea că acestea vor dura cel puțin până la jumătatea lunii noiembrie, dar au fost ridicate mai devreme decât se aștepta.

Cu plajele sale însorite, patrimoniul arhitectural bogat și mâncarea delicioasă, există numeroase motive pentru care această țară mediteraneană a fost a doua cea mai vizitată țară din lume înainte de pandemie. Și, bineînțeles, favorita de lungă durată a turiștilor britanici.

Spania completează acum lista națiunilor europene - inclusiv Luxemburg, cel mai recent - care renunță complet la restricțiile de călătorie. Așadar, dacă sunteți unul dintre numeroșii turiști aflați în drum spre Spania, iată ce trebuie să știți.


Care sunt cele mai recente reguli de călătorie pentru Spania?


Turiștii din toate țările nu mai trebuie să prezinte niciun document COVID pentru a intra în țară. 

Anterior, trebuia să prezentați dovada vaccinării, un certificat de recuperare sau un test negativ prin intermediul certificatului digital COVID al UE (EUDCC) sau al formularului de control sanitar. Acest sistem a fost eliminat în prezent. 

Spania primește acum toți turiștii, indiferent de statutul de vaccinare, recuperare sau testare.

Cetățenii britanici sunt liberi să călătorească în Spania, fără restricții. Călătorii sunt în continuare încurajați să dea dovadă de prudență pentru a stăvili răspândirea virusului. Restricțiile locale și regionale pot fi introduse în scurt timp, așa că este recomandabil să verificați înainte de a călători.


Sunt necesare măști în Spania?


Prin decret regal, măștile nu mai sunt obligatorii în marea majoritate a mediilor - de la baruri și cafenele la muzee și cinematografe.

Cu toate acestea, transportul public și mediile medicale sunt două excepții cheie, deoarece acoperirea feței este încă obligatorie în spitale, centre medicale și aziluri de bătrâni și în avioane, autobuze, trenuri, metrouri și taxiuri - precum și pe feriboturi, dacă nu se poate menține o distanță de 1,5 metri în interior.

Această măsură vine după ce, la începutul acestui an, Spania a eliminat regula strictă a purtării măștilor în aer liber, conform euronews.

Cu toate acestea, normele interne pot varia de la o regiune la alta, așa că este important să verificați cerințele exacte pentru locul în care vă îndreptați. Site-ul web Travel Safe (Călătoriți în siguranță) al Comitetului spaniol pentru turism oferă mai multe îndrumări în acest sens, cu o defalcare a normelor pentru fiecare dintre cele 17 regiuni autonome ale Spaniei pe harta sa interactivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel