Spania rămâne fără bancomate. Cum se vor retrage banii

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Clienții celei mai mari bănci comerciale din Etiopia au retras milioane de euro după o defecțiune la bancomat
Clienții celei mai mari bănci comerciale din Etiopia au retras milioane de euro după o defecțiune la bancomat

Pandemia de Covid a modificat total stilul de viață, iar Spania este din plin afectată. Persoanele în vârstă se plâng de lipsa bancomatelor, după ce mai multe bănci au fost nevoite să-și suspende activitatea.

Mai multe bancomate din Spania au fost eliminate, după ce băncile și-au suspendat activitatea din cauza pandemiei de Covid, notează The Local. Cei mai afectați de această măsură sunt vârstnicii, deoarece ei încă plătesc în numerar.

Astfel, Guvernul de la Madrid a decis să le vină în ajutor. Autoritățile au anunțat amplasarea a  1.500 de bancomate în toate regiunile Spaniei, dintre care 300 în satele mici cu o populație sub 3.000, care în prezent nu au la dispoziție niciun bancomat, notează sursa citată.

Bancomatele vor fi sub egida Poștei din Spania, se vor putea folosi toate cardurile emise și nu se va percepe niciun comision, notează sursa citată.

De asemenea,  Poșta spaniolă a decis să încheie protocoale de colaborare cu mai multe bănci, astfel încât oamenii să retragă bani la ghișeul de la oficiul poștal ca și cum ar fi la una dintre sucursalele.  Mai mult decât atât,  poștașii pot aduce acasă banii clienților care nu se pot deplasa, precizează The Local.

Măsura va intra în vigoare la începutul anului viitor și face parte din proiectul de protecție a vârstnicilor, spun autoritățile de la Madrid. Recent, Guvernul spaniol a mai adoptat măsuri financiare care vin în sprijinul vârtnicilor Indemnizația pentru asistență socială va fi majorată, tot de la anul, cu cel puțin 250 de euro. Autoritățile spun că este necesară extinderea servciilor sociale din cauza pandemiei de Covid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel