Spania. Protest INEDIT. Oamenii sunt nemulțumiți de un DIAVOL... prietenos

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

O statuie din bronz înfăţişând un diavol, care urma să fie amplasată în oraşul spaniol Segovia, a fost criticată ca fiind "prea prietenoasă", informează BBC.

Statuia, reprezentând un diavol care zâmbeşte şi îşi face un selfie cu smartphone-ul, a fost creată pornind de la o legendă locală, potrivit căreia diavolul a fost păcălit să construiască faimosul apeduct al oraşului.

Unii localnici şi-au manifestat însă nemulţumirea faţă de amplasarea acestei statui, considerând că diavolul pare "prea prietenos".

Peste 5.400 de persoane - cu puţin peste 10% din populaţia oraşului - au semnat o petiţie care solicită anularea amplasării sculpturii.

Potrivit petiţiei, prin faptul că diavolul este reprezentat arătând "jovial", cu un telefon în mână, statuia "glorifică răul" şi este, prin urmare, "ofensatoare pentru catolici".

Pe fondul acestor nemulţumiri, un judecător a ordonat ca amplasarea statuii să fie oprită, pentru a analiza dacă aceasta este ofensatoare pentru creştini.

Controversa creată de statuie l-a luat însă prin surprindere pe creatorul său, José Antonio Abella.

(w670)

"Mi se pare incredibil că oamenii sunt atât de virulenţi împotriva unei sculpturi inspirate de o legendă populară, predată copiilor din Segovia la şcoală", a declarat Abella, un fost medic devenit artist la pensie, pentru BBC News.

"Îmi place Segovia, am locuit aici timp de trei decenii şi speram că această sculptură să fie o dovadă a cât de recunoscător sunt Segoviei pentru că m-a adoptat", a adăugat el, precizând că nu a primit niciun ban pentru realizarea acesteia. 

Citește și: Spania. Un ADOLESCENT ROMÂN, marele CÂȘTIGĂTOR la Loterie

Consiliera municipală Claudia de Santos s-a declarat, de asemenea, surprinsă de reacţia locuitorilor şi a calificat campania de protest drept "nedreaptă şi descurajatoare".

"Ideea este de a atrage vizitatori la zidul nordic al apeductului, mai puţin vizitat decât zonele din jurul apeductului", a declarat ea pentru El Pais, dând totodată asigurări că va depune eforturi pentru ca amplasarea statuii să decurgă aşa cum era planificat.

sursa foto: thesun.co.uk

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel