Spania. Prima destinaţie turistică se deschide PIEŢEI internaţionale. Din ce ţară sunt primii TURIŞTI

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
insulele_baleare_spania
insulele_baleare_spania

Începând din 15 iunie, Arhipelagul Balearelor va primi turişti germani în cadrul unui "proiect pilot" de reluare a turismului cu două săptămâni înainte de deschiderea frontierelor spaniole la 1 iulie, au anunţat marţi autorităţile locale, citate de France Presse.

Acest proiect prevede "redeschiderea în mod controlat a legăturilor aeriene pentru a permite sosirea în Baleare a turiştilor veniţi din Germania de la 15 iunie", a anunţat guvernul regional într-un comunicat. Aproape 11.000 de germani vor putea profita de aceste insule însorite înainte chiar ca libertatea de circulaţie să fie restabilită de la 21 iunie pentru spanioli în interiorul ţării. Frontierele spaniole nu vor fi deschise total turiştilor străini decât de la 1 iulie.

"Vom fi prima destinaţie din Spania care se deschide pieţei internaţionale", şi-a exprimat satisfacţia consilierul regional responsabil de turism, Iago Negueruela, în cadrul unei conferinţe de presă. Urmând un "protocol sanitar strict", un maxim de 10.900 de turişti vor sosi în "mod eşalonat", timp de "14 zile", cu "luarea temperaturii" la sosire şi "urmărire telefonică" din partea autorităţilor pentru a controla eventuala apariţie a simptomelor de COVID-19, se menţionează în comunicat.

Guvernul şi-a dat aprobarea pentru acest proiect pilot efectuat în cadrul unui acord între executivul regional şi trei turoperatori de turism germani.  "Germania are o situaţie epidemiologică foarte similară" celei din Baleare, arhipelag care a fost destul de puţin afectat de pandemie, a explicat Iago Negueruela. 

 

Spania, a doua destinaţie turistică mondială

 

Ministerul Sănătăţii a amintit marţi că guvernul este deschis propunerilor altor regiuni spaniole, precum Andaluzia (sud), Catalonia (nord-est) şi Valencia (est), dacă doresc să participe la un astfel de proiect pilot. Un proiect similar este în examinare în insulele Canare. Împiedicaţi să profite de reşedinţa lor secundară în Baleare din cauza închiderii frontierelor, numeroşi germani au protestat de la sfârşitul lunii aprilie pe lângă autorităţile spaniole.

Insula Mallorca constituie un loc de vilegiatură preferat de germani în asemenea măsură încât ei o numesc "cel de-al 17-lea land" al ţării lor. Circa 4,5 milioane dintre ei s-au dus acolo în 2019 pentru a profita de plajele sale idilice şi de nopţile sale festive. Spania este a doua destinaţie turistică mondială şi turismul reprezintă 12% din PIB, dar şi una dintre ţările cele mai afectat din lume de pandemia de COVID-19, cu peste 27.000 de morţi, scrie Agerpres. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel