Spania. Pedro Sánchez anunță măsuri de relaxare începând cu data de 2 mai

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat, în această seară, pașii care vor fi făcuți în următoarele zile pentru relaxarea măsurilor în Spania.

„Etapa de relaxare este plină de riscuri și pericole. Trebuie să fim foarte atenți, deoarece nu există o foaie de parcurs definită. Nu există nicio țară care să finalizeze relaxarea. Există experiențe parțiale din diferite țări”, a spus Sanchez.

„Ne-a luat prea mult timp pentru a ajunge până aici pentru a ne pune în pericol. Dacă tendința continuă, putem începe relaxarea măsurilor. Dacă ieșirile nu produc contagiune, va veni mai multă relaxare.

Începând cu 2 mai, cetățenilor le va fi permis să iasă să facă sport și să meargă cu familia, dacă evoluția epidemiei este favorabilă. Prima scutire va fi permisiunea ieșirii copiilor sub 14 ani. Este important să facem acest pas urmând cu strictețe pașii de protecție înainte de ieșiri. Virusul nu trebuie subestimat, deoarece are o capacitate mare de contagiune.

În fiecare domeniu se vor seta pași succesivi, atât în deschiderea magazinelor, cât și în deschiderea restaurantelor, atât în activități religioase, în cultură, cât și în timpul liber, sau în sport. Relaxarea va fi treptată. Această relaxare va fi asimetrică, va depinde de teritoriul în care se trăiește. Epidemia a fost distribuită inegal, pandemia nu a lovit întreaga țară în același mod. Necesarul trebuie să fie coordonat, va fi guvernat de aceleași reguli, virusul nu distinge de granițele administrative.

Ieri și astăzi numărul de persoane vindecate zilnic a depășit numărul persoanelor infectate. Aceasta este o victorie parțială, modestă și ne arată calea pe care trebuie să o urmăm în săptămânile următoare.

Fiecare viață umană este unică. Mulți s-au recuperat, iar alții se luptă pentru sănătatea lor. Vom câștiga această luptă doar atunci când avem un vaccin sau un remediu și acest lucru va dura luni”, a adăugat premierul spaniol.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel