Spania. Patronul unui hotel, asasinat de un român. Tânărul, expulzat în România: „Nu-mi amintesc ce am făcut“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Tânărul român încarcerat provizoriu pentru uciderea lui Alejandro Fernández-Canteli, din Gijón, un celebr artist și proprietar de hotel, cunoscut sub numele de Alexander Ca, a fost expulzat din țară. Evenimentele s-au petrecut la o casă din San Juan de La Arena pe 4 noiembrie.

Înainte de a fi trimis în România, tânărul român va fi mai întâi judecat pentru asasinarea lui Fernández-Canteli și, ulterior, cazul va fi soluționat, astfel încât, dacă va fi găsit vinovat, ar putea să execute pedeapsa în România.

Evenimentele s-au produs la începutul lunii noiembrie, la periferia orașului La Arena. Presupusul criminal a fost arestat câteva ore mai târziu, fără cauțiune, autoritățile stabilind că există riscul de fugă din țară, neavând pe nimeni altcineva în Spania, potrivit El Comercio.

După ce a fost arestat, el a recunoscut în fața judecătorului doar că s-au certat, pentru că restul nu și-l putea aminti din cauza consumului de alcool. „Nu-mi amintesc ce s-a întâmplat, eram foarte beat”, a mărturisit bărbatul cu ajutorul unui interpret și în prezența avocatului său.

Inițial s-a crezut că e un accident rutier

 

El nu a știut să indice unde arma crimei, un cuțit de bucătărie, care nu a fost găsit nici până la astăzi. El a negat că a consumat droguri, dar a explicat că băuse „numai“ alcool: Mai exact, vin și bere.

Victima, Alexander Ca în vârstă de 60 de ani, locuia în Lugones și era un cunoscut artist plastic, dar și  patronul unui hotel și al unui  restaurant cubanez, „El Bembé“. Victima a fost înjunghiată în hemitoraxul drept, afectând plămânul și provocând sângerări semnificative. Chiar și așa, a avut puterea să părăsească casa, să ajungă la vehiculul său și meargă câțiva metricu mașina. Când a fost găsită într-un șanț, la început s-a crezut că este un accident de circulație, dar când s-au apropiat de șofer, și-au dat seama că a fost atacat cu un cuțit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel