Spania. Până la 90.000 de euro pentru instalarea unui lift: Cine se încadrează să primească banii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Aproximativ 2.000 de asociații de locatari din Madrid, Spania, vor putea beneficia de un ajutor de până la 90.000 de euro pentru instalarea unui lift. Clădirea trebuie să aibă mai mult de trei etaje.

Comunitatea din Madrid a aprobat 52 de milioane de euro pentru acest plan și așteaptă ca săptămâna viitoare să se deschidă apelul de candidaturi.

Comunitatea din Madrid va lansa săptămâna viitoare o nouă campanie de stimulare pentru instalarea de ascensoare în clădirile rezidențiale, cu un buget de 52 de milioane de euro. Consiliul de Guvernare a aprobat miercurea aceasta, în ultima sa reuniune înainte de alegerile regionale și municipale din 28-M, un plan de stimulare de care se așteaptă să beneficieze aproximativ 2.000 de proprietăți între acest an și 2025.

Sunt eligibile toate clădirile cu o înălțime egală sau mai mare de trei etaje și cu cel puțin 50% din suprafața lor dedicată utilizării rezidențiale. 

Spania. Până la 90.000 de euro pentru instalarea unui lift: Cine se încadrează să primească banii

 

Programul de subvenționare stabilește o sumă fixă de 90.000 de euro pentru fiecare intervenție, cu condiția ca această cifră să nu depășească 80% din investiția eligibilă. Termenul limită pentru depunerea cererilor va fi de patru luni de la data publicării acestor subvenții în Jurnalul Oficial al Comunității, ceea ce se preconizează că va avea loc săptămâna viitoare, relatează 20minutos. 

Sunt eligibile pentru această subvenție persoanele fizice sau juridice care dețin proprietăți de locuințe colective rezidențiale și comunități de proprietari sau grupuri de proprietari. Plata se va face după ce se va acredita că lucrările au fost finalizate în totalitate. Comunitatea reamintește că solicitanții trebuie să dispună de un raport de evaluare a clădirii, care la rândul ei trebuie să fie bine conservată și întreținută și să nu fi primit alte ajutoare în același scop. În plus, este esențial ca aceștia să fie la zi cu obligațiile fiscale față de Comunitate și față de securitatea socială.

Peste 50 de milioane de euro alocate elevatoarelor

 

Pentru mai multe informații, cei interesați pot consulta bazele de reglementare ale cererii de finanțare, care au fost publicate în Monitorul Oficial al Comunității în data de 19 mai.

Această linie de ajutor pentru instalarea ascensoarelor a fost un element care a fost inclus în proiectul de buget regional pentru anul 2023. În urma refuzului Vox de a susține proiectele de lege, Guvernul a anunțat că investiția era fie angajată, fie în pericol, dar vicepreședintele și purtătorul de cuvânt al Executivului, Enrique Ossorio, a explicat miercuri că aceasta a fost în cele din urmă validată, la fel ca și alte politici incluse în proiect, prin modificări bugetare și alte acțiuni care au fost în lucru încă din ianuarie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel