Spania. O îngrijitoare româncă a furat aproape 12.000 de euro de la bătrâna pe care o îngrijea, în timp ce era internată

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O îngrijitoare româncă  îi fură 11.600 de euro unei bătrâne din Xirivella. Victima, în vârstă de 89 de ani, a ieșit din spitalul în care a fost internată și a văzut cum i s-au făcut extrageri importante de pe cardul de credit

Agenți ai Poliției Naționale au arestat o femeie de 59 de ani din Xirivella (Valencia) ca presupusă autoare a unei infracțiuni de fraudă și furt, după ce și-ar fi însușit cardul de credit al bătrânei pe care o îngrijea și a retras până la 11.600 de euro în 23 de retrageri de la bancomate.

La mijlocul lunii aprilie, victima, în vârstă de 89 de ani, a părăsit spitalul în care fusese internată. Când a plecat, a observat că nu mai avea cardul bancar, așa că și-a verificat contul bancar și a observat că fuseseră făcute numeroase retrageri de valoare mare, fără știrea ei.

La aflarea acestor fapte, agenții au început o serie de cercetări pentru a identifica persoana care ar fi putut fura și utiliza cardul victimei. Investigațiile i-au condus la îngrijitoarea femeii, care, se pare, a profitat de un moment în care a însoțit-o la cumpărături pentru a vedea PIN-ul și apoi a furat cardul.

În urma cercetărilor polițiștilor, anchetatorii au descoperit că, în perioada ianuarie - aprilie a acestui an, românca suspectă a efectuat în șase bancomate diferite un număr de 23 de extrageri în valoare totală de 11.600 de euro. În plus, au descoperit că în aceeași zi a retras 2.000 de euro.

Polițiștii, în urma identificării îngrijitoarei, de origine română, și după ce au vizionat camerele de supraveghere ale băncilor, au procedat la arestarea acesteia ca presupusă autoare a unei infracțiuni de furt și înșelăciune. Femeia, care nu are antecedente penale, a fost trimisă în judecată, informează Las Provincias.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel