Spania. O bandă de hoți, printre care și un român, prinsă după ce a furat tablete și telefoane de 9.000 de euro

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. O bandă de hoți, printre care și un român, a fost prinsăm după ce a furat tablete și telefoane de 9.000 de euro / Foto: Unsplash
Spania. O bandă de hoți, printre care și un român, a fost prinsăm după ce a furat tablete și telefoane de 9.000 de euro / Foto: Unsplash

O bandă de hoți, printre care și un român, care fura tablete și telefoane mobile a fost prinsă. Cei patru bărbați arestați au furat diverse dispozitive Apple în valoare de 9.000 de euro.

Grupul infracțional itinerant al Direcției Superioare de Poliție din Aragon a reușit să detecteze, să identifice și să aresteze o bandă de hoți care se stabilise în Zaragoza, Spania pentru a-și desfășura specialitatea infracțională: furturi de telefoane mobile și tablete în unități comerciale.

 

Valul de jafuri din Valdejalón se mută în zona Cariñena

 

Cei trei arestați la începutul săptămânii reușiseră să fure diferite dispozitive Apple în valoare de aproximativ 9.000 de euro, concentrându-se în principal pe cele expuse în colțurile lanțului El Corte Inglés. În urma plângerii în cauză, anchetatorii au pus la punct un dispozitiv care a condus la suspecți, de origine latino-americană, efectuând trei arestări și identificând un al patrulea, de naționalitate română.

Cei trei au fost puși la dispoziția Juzgado de Instrucción numărul 8 din Zaragoza, al cărui magistrat a acceptat să îi pună în libertate provizorie, după ce le-a ascultat declarațiile. Cu această arestare, cel puțin, hoții nu vor mai pune piciorul în oraș pentru o vreme, deoarece aceștia au tendința de a fugi din locurile în care au fost prinși.

 

Peste 300 000 de telefoane  sunt furate pe an în Spania

 

Modul de operare este, de obicei, foarte asemănător în aceste bande. Membrii au mai întâi acces în magazine pentru a localiza terminalele cu cea mai mare valoare economică, pe care apoi le scot din ancorele de securitate ale exponatelor și fug cu ele din magazine într-un vehicul care îi așteaptă în apropiere. În alte ocazii, aceștia demontează cutiile.

În fiecare zi sunt furate 800 de telefoane mobile în Spania, adică 300 000 pe an. Cele mai multe dintre ele ajung pe piața neagră din străinătate, conform presei spaniole.

În 2017, un grup de atacatori a furat telefoane mobile din AppleStore din Valencia și Madrid. Cu acea ocazie a fost vorba de o bandă de români care a folosit minori care au furat telefoanele mobile. Doar una dintre fete a fost capabilă să fure zece telefoane în acest mod. Un total de 10.000 de euro la vremea respectivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel