Spania. O asistentă medicală s-a infectat cu noul coronavirus, la 24 de ore, după ce s-a vaccinat. Explicația specialiștilor

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

O asistentă medicală din Spania a fost testată pozitiv la infecția cu noul coronavirus la 24 de ore după ce a primit prima doză de vaccin Pfizer / BioNTech.

 

Citeşte şi: Un alt asistent medical vaccinat anti-COVID s-a infectat după câteva zile cu coronavirus. Ce spun experţii despre efectul întârziat al vaccinului

Femeia face parte din echipa de vaccinare, care a început să injecteze ser locuitorilor unui azil de bătrâni din Lleida, Catalonia duminica trecută. Testul pentru coronavirus, pe care asistenta l-a făcut a doua zi, după vaccinare, a prezentat un rezultat pozitiv. Celelalte patru asistente medicale, membre ale echipei de vaccinare din azil, au fost plasate în izolare preventivă, scrie elpais.com.

De asemenea, o altă asistentă medicală, angajată a azilului de bătrâni, a prezentat, ieri un rezultat pozitiv la COVID. Departamentul de sănătate catalan a explicat că nu există nicio relație între cele două cazuri.

Autoritățile nu pot explica ce a provocat infectarea cu noul Coronavirus. Infirmierele purtau costume de protecție, mănuși și mască și nu au intrat în contact cu alte persoane, timp de 15 minute, așa cum prevăd protocoalele medicale. Departamentul Sănătății nu a efectuat teste de diagnostic, înainte vaccinării celor peste 2.000 de asistente care participă la programul de imunizare în masă. Potrivit unui purtător de cuvânt pentru sănătate, aceștia sunt profesioniști care respectă protocoalele centrelor lor de sănătate.

Asistenta a ieșit pozitivă COVID la 24 de ore după vaccinare. Aceasta înseamnă că s-a infectat cu 1-2 zile înainte de imunizare, spun specialiștii în sănătate. Adică, când a fost vaccinată, ea era deja infectată cu COVID, iar vaccinul (care este preventiv) nu poate face nimic odată ce persoana s-a infectat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel