Spania. Mama româncă acuzată că și-a bătut fiul cu bestialitate și l-a obligat să muncească pe șantier, achitată

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Ilustrativ
Foto: Ilustrativ

Mamă româncă, arestată, în Spania, pentru că și-ar fi bătut fiul timp de trei ani, a fost achitată de acuzații. Fiul femeii a reușit să plece de acasă și a povestit tatălui său, din România, și unui prieten, că mama sa îl bate adesea cu cureaua și că ar fi fost forțat chiar să muncească pe șantier, suferind inclusiv un accident.

Judecătoria de Instrucție numărul 1 din Palma a clasat cazul unei femei românce acuzate că și-a maltratat ani de zile fiul minor, care ar fi fost bătut cu cureaua. Judecătorul consideră, după ce a ascultat versiunea copilului, care are acum 13 ani, că infracțiunea "nu pare justificată în mod corespunzător".

Poliția națională a arestat-o pe suspectă în Palma la începutul lunii mai. Femeia și-ar fi pedepsit fiul, acum în vârstă de 13 ani, bătându-l fără niciun motiv aparent. Faptele au ieșit la iveală când adolescentul a fugit de acasă după o nouă bătaie și s-a refugiat în casa unui coleg de clasă.

Vezi aici mai multe: Spania. Copil român salvat după ce a fost bătut cu bestialitate și obligat de mamă să muncească pe șantier, grav rănit

Tatăl băiatului, care locuiește în România, a aflat ce s-a întâmplat și a contactat autoritățile spaniole pentru a raporta situația. Polițiștii l-au localizat pe băiat și l-au dus la sediul poliției pentru a-i lua o declarație. Victima a declarat că în ziua în care a fugit s-a urcat într-un autobuz în Palma, unde se afla și mama sa, care este româncă. Femeia s-a înfuriat pentru că nu a salutat-o și când a ajuns în casă i-a spus: "Du-te în cameră, mă duc să iau cureaua". Apoi s-a întors cu cureaua și a început să-l bată.

Pe lîngă bătăile cu cureaua, minorul, salvat de Poliția Națională și dus la spitalul din Son Espases pentru a fi tratat pentru rănile sale, medicii au detectat unele leziuni care nu erau recente și care aveau o anumită gravitate. Ulterior, victima a povestit că, la vârsta de 12 ani, a fost obligat să lucreze pe un șantier de construcții, unde tatăl vitreg l-a însoțit. Într-una din zile, minorul a suferit un grav accident de muncă cu răni grave, dar nici mama sa, nici prietenul ei nu l-au dus la spital, deoarece din punct de vedere legal nu putea lucra.

Acum, o lună mai târziu, mama inculpată, asistată de Rafael Oviedo, a văzut cazul clasat.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel