Spania. „La Golosina” va fi judecată că a ucis-o pe Denisa Drăgan din gelozie la Alcorcón

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O asistentă din Marea Britanie, acuzată pentru uciderea a şapte bebeluși. Doctorii erau nedumeriți de rata crescută a mortalității de pe turele ei
O asistentă din Marea Britanie, acuzată pentru uciderea a şapte bebeluși. Doctorii erau nedumeriți de rata crescută a mortalității de pe turele ei

Curtea Provincială din Madrid începe în această luni procesul pentru uciderea unui minorei de 17 ani, Denisa Dragan, în Alcorcón în 2018. Aceasta ar fi fost ucisă de o tânără cunoscută sub numele de ' la Golosina' din gelozie pentru că victima a încercat să ia legătura pe rețelele de socializare cu fostul ei partener.

Secția 27 a audienței din Madrid intenționează să formeze juriul care va urmări cazul, iar marțea aceasta să înceapă declarațiile cu mărturiile acuzatului, presupusul autor și prietenul ei (fostul partener al minorei) ca un cooperator necesar, au detaliat surse juridice.

 

Se cer 26 de ani de închisoare pentru 'la Golosina', presupusa ucigașă a Denisei Drăgan

 

Până în ziua viitoare, 20, Camera va asculta peste 20 de martori, treizeci de polițiști și numeroși medici legiști și experți pentru a clarifica circumstanțele crimei și presupusa participare a celor doi inculpați.

Înaintea procesului, Ministerul Public cere 26 de ani de închisoare pentru Rocío MS., cunoscută sub numele de "la Golosina", pentru omor, hărțuire morală și amenințări, și 20 de ani pentru Mario TM ca colaborator la crimă, comisă la 25 noiembrie 2018 în localul în care locuia victima, în vârstă de 17 ani și de origine română.

De asemenea, solicită ca ambii să despăgubească familia Denisa cu 150.000 de euro , a detaliat Ministerul Public.

 

Criminalul a amenințat victima pe rețelele de socializare

 

Procurorul subliniază că inculpata, o tânără spaniolă de 19 ani, "motivată de gelozie", a amenințat-o pe Denisa prin intermediul rețelelor de socializare și WhatsApp, "și i-a spus că nu se va opri până nu va muri". Denisa și Mario fuseseră iubiți până cu puțin timp înainte, iar acum Mario ieșea cu Rocío.

Astfel, văzând că Denisa încercase să ia legătura cu Mario prin intermediul unei rețele de socializare, Rocío i-a cerut acestuia să o ducă la casa Denisei, lucru pe care tânărul l-a făcut în ciuda faptului că era supărată și știa ce se putea întâmpla, potrivit rechizitoriului. „La Golosina" a înjunghiat-o surprinzător pe victimă și a fugit cu mașina împreună cu prietenul ei.

 

Criminala suferă de o tulburare de personalitate, dar fără a-i afecta capacitățile cognitive

 

Acesta subliniază că un raport medico-legal indică faptul că Rocío suferă de o tulburare de personalitate, dar fără a-i afecta capacitățile cognitive sau a o exonera de responsabilitate.

La rândul său, familia victimei cere 32 de ani și șase luni de închisoare pentru inculpat pentru infracțiunile de omor, împotriva integrității fizice și morale și amenințare, și 28 de ani pentru Mario pentru omor în grad de cooperator necesar și pentru o infracțiune împotriva integrității fizice și morale.

Cazul s-a schimbat în procesul de anchetă și, în cele din urmă, atât Rocío, cât și prietenul ei, care a fost inculpat la un an de la comiterea crimei, stau pe banca acuzaților așa cum a propus procuratura privată, exercitată de cabinetul de avocatură Marcos Garcia-Montes.

După imputarea lui Mario de către instanță, tânărul a stat câteva luni în închisoare, după care a fost eliberat pe cauțiune, conform presei spaniole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel