Spania. Interdicţii de intrare din Regatul Unit şi alte două ţări, prelungite

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernul de la Madrid a anunţat marţi prelungirea până la sfârşitul lui martie a interdicţiilor de intrare în Spania a pasagerilor din Regatul Unit, Africa de Sud şi Brazilia, din cauza tulpinilor de coronavirus identificate în aceste ţări, transmite AFP.

La fel ca alte state, Spania a interzis de câteva săptămâni intrările din zonele de origine a versiunilor posibil mai contagioase de coronavirus. În privinţa Regatului Unit, interdicţia - în vigoare încă din 22 decembrie anul trecut - se referă şi la sosirile pe cale maritimă. Africa de Sud şi Brazilia au fost adăugate pe listă în 2 februarie. Restricţiile urmau să înceteze în 16 martie.

Cetăţenii spanioli sunt exceptaţi în continuare de la măsurile prelungite marţi, la fel ca şi rezidenţii străini din Spania şi Andorra. La sosirea din regiunile de risc, şi aceştia trebuie însă să stea în carantină între şapte şi zece zile, în funcţie de rezultatul testelor pentru depistarea virusului.

Pasagerii în tranzit, proveniţi din afara spaţiului Schengen, nu au voie să iasă din aeroport şi nu pot rămâne mai mult de 24 de ore.

Comunitatea internaţională este în continuare îngrijorată că vaccinurile disponibile împotriva COVID-19 ar putea să fie mai puţin sau deloc eficiente în cazul tulpinilor britanică, sud-africană şi braziliană.

Spania este una din ţările europene afectate grav de coronavirus, cu peste 71.000 de decese din trei milioane de cazuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel