Spania. Interdicția de fuma pe stradă, ANULATĂ de o instanță din Madrid: Cluburile de noapte se redeschid

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
sursa foto: Flickr.com
sursa foto: Flickr.com

O instanță din Madrid a anulat decizia Guvernului spaniol care interzicea fumatul pe stradă și care solicita închiderea activităților economice de noapte

Magistratul consideră că restricțiile sunt „nule”, deoarece nu se află în contextul unei stări de alarmă. Curtea Contencios-Administrativă numărul 2 din Madrid  printr-o decizie a magistratului Alfonso Villagómez Cebrián, a declarat „nul“ ordinul Ministerului Sănătății publicat în Monitorul Oficial al Comunității Madrid miercurea trecută, în care s-au impus noi limitări sociale și activități economice legate de Covid-19.

Printre prevederile ordinului se număra interzicerea fumatului pe drumurile publice și în spațiile publice dacă nu se putea respecta o distanță de 2 metri față alte persoane. O altă prevedere era închiderea cluburilor de noapte.  Discotecile, barurile de noapte şi sălile de dans au fost închise. Restaurantele şi alte baruri trebuiau să se închidă la ora unu dimineaţa şi nu mai puteau primi clienţi după miezul nopţii.

Interdicții doar o săptămână

 

 Guvernul regional a raportat deja ordinul ministrului sănătății, Salvador Illa, deoarece unul dintre motivele date de judecător este acela că ordinul pe care se bazează nu este publicat în Monitorul Oficial de Stat, ci doar în cel regional, informează ABC. 

Amintim că Guvernul spaniol a interzis fumatul pe străzi şi terase pentru a limita răspândirea noului coronavirus, după ce Societatea Spaniolă de Epidemiologie a avertizat, în iunie, despre riscurile contaminării cu noul COVID-19 prin intermediul fumului de ţigară.

Spania a decis, vinerea trecută, să închidă cluburile de noapte şi să interzică fumatul pe stradă acolo unde menţinerea distanţei de siguranţă nu poate fi respectată, printre alte măsuri menite să reducă o creştere a numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel