Spania. Informaţii ACTUALIZATE oferite de Ambasada României pentru călătorii români. Cine este obligat să intre în CARANTINĂ? (Document)

Andreea Cosma |
Data publicării:
ambasada Romaniei in Spania
ambasada Romaniei in Spania

Ambasada României în Spania revine cu ultimele informaţii privind condiţiile de călătorie pentru cetăţenii români.

"INFORMAȚII ACTUALIZATE #COVID19 - 10.08.2020

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea Nr. 39 prin care s-a decis eliminarea Regatului Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România

- De asemenea, a fost luată decizia ca instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic ridicat să se adopte prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, pe baza situației emisă de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și a propunerilor formulate de Institutul Național de Sănătate Publică.

- La emiterea acestor decizii vor fi luate în considerare toate implicațiile asupra sănătății publice și vor fi analizate aspectele socio-economice generate de instituirea măsurii de carantinare.

- În cazul în care situația o impune, decizia privind instituirea carantinei pentru cetățenii care se întorc în România poate fi luată pentru anumite zone sau regiuni administrative din statele cu risc epidemiologic ridicat.

Hotărârea nr.39 din 10.08.2020 privind unele măsuri necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 poate fi consultată și aici.

Lista statelor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată aici", se arată pe pagina Ambasadei României în Spania, unde a fost ataşat şi documentul oficial.

sursa foto: Ambasada României în Spania / Facebook

sursa foto: Ambasada României în Spania / Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel