Spania. Guvernul cere Madridului lockdown total: “Există risc înalt de îmbolnăvire a populaţiei”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Guvernul spaniol a cerut autorităților de la Madrid să înăsprească restricțiile privind răspândirea Covid -19. Ministrul Sănătăţii din Spania, Salvador Illa, susține că restricţiile actuale nu sunt suficiente și a că trebuie acționat cu fermitate pentru a putea controla pandemia.

„Există un risc serios pentru locuitori, pentru regiunile învecinate”, a spus Illa, solicitând autorităţilor regionale ale capitalei să pună sănătatea cetăţenilor pe primul loc şi să impună lockdown asupra întregului oraş, scrie BBC News.

Madridul a extins vineri restricţiile pentru prevenirea Covid-19, dar a respins cererile de blocare a întregului oraş. În Spania, fiecare regiune este responsabilă de asistenţa medicală şi, prin urmare, guvernul central nu are puterea de a impune restricţii.

Madridul este din nou în epicentrul focarului de coronavirus din Spania, aşa cum a fost în timpul primului vârf, în primăvara acestui an.  Ţara a înregistrat vineri 12.272 de noi cazuri şi a ajuns la 716.481 de îmbolnăviri, cel mai mare număr de infecţii din vestul Europei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis un avertisment cu privire la reapariţia virusului în Europa şi în alte părţi, pe măsură ce se apropie iarna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel